Ungaria mai asteapta Audi

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 23.10.2006
Audi si-a amanat intentia de a investi un miliard de euro in Ungaria, din cauza taxelor financiare promulgate de guvernul de la Budapesta.
Politica fiscala dusa de guvernul de la Budapesta a cauzat o serie de nemultumiri in randul investitorilor din aceasta tara.

Audi, marca de lux a celor din grupul Volkswagen - cel mai mare producator european de automobile in ceea ce priveste vanzarile - si-a retras intentia de a investi circa un miliard de euro dupa ce guvernul maghiar condus de Gyurcsany a introdus taxa solidaritatii.

Oficialii Audi Hungaria Motor au declarat ca pana in momentul in care Audi nu ajunge la o intelegere cu guvernul maghiar, investitia va fi suspendata. Ceea ce a nemultumit compania Audi a fost faptul ca, initial, guvernul ii acordase o scutire de taxe pana in anul 2011, una dintre facilitatile prin care acesta incerca sa convinga firma germana sa-si cladeasca fabrica in Ungaria. Totusi, Audi Hungaria va trebui sa plateasca si ea noua taxa a solidaritatii, de 4%. Noua taxa, introdusa incepand cu 1 septembrie, va fi aplicata pe profiturile brute incluse in rapoartele financiare.

Comentarii (1)

  • pai
    daca nu ii vor unguroii poate se desteapta vre-un roman....ca de daewoo suntem satui
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru