Va face Fiat motoare pentru Jaguar si Land Rover?

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.08.2008
Tata va taia din productia Land Rover si Jaguar, urmand sa inlocuiasca in paralel furnizorul principal de motoare.

Alertati de scaderea incontrolabila a vanzarilor SUV-urilor in Statele Unite si pe pietele dezvoltate ale lumii, sefii Tata au hotarat sa taie doua schimburi in uzina de productie a marcii din Solihull, Marea Britanie. Circa 300 de angajati vor fi mutati la una dintre uzinele Jaguar, Castle Bromwich, urmand ca acestia sa ajute la productia noului XF.

Nici marca Jaguar nu va scapa de restructurare, situl de procuctie din Halewood urmand sa renunte la alte trei schimburi in urma rezultatelor extrem de slabe ale lui X-Type la vanzari.

Desi Land Rover a scazut cu doar 3% in vanzari fata de anul trecut, mentinerea relativa a cifrelor se datoreaza exclusiv pietelor in dezvoltare. In tarile pe care Land Rover le considera piete de importanta maxima, scaderea a ajuns la 30 de procente. Astfel, daca vanzarile din SUA ale marcii specializate in autovehicule de teren au scazut cu 31% fata de anul trecut, China si Rusia au echilibrat balanta pana aproape spre zero.

Alte vesti interesante vin dinspre zona de furnizori, unde Tata ar putea decide sa inlocuiasca Ford din postura de producator al motoarelor pentru LR si Jaguar.

Desi nu se cunoaste inca inlocuitorul, zvonurile indica Fiat ca producatorul cel mai probabil al motoarelor pentru marcile premium cumparate de Tata acum o jumatate de an.

Comentarii (1)

  • Nu
    Nu cred ca indienii de la Tata vor opta pentru motoarele Fiat.Tinand cont ca Daimler AG detine 5% din Tata Motors,cred ca vor opta pentru motoarele Mercedes,mult mai potrivite pentru Jaguar si Land Rover.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru