Valeo iti proiecteaza viteza pe parbriz

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.12.2008
Producatorul de subansamble Valeo a prezentat un dispozitiv care proiecteaza viteza de rulare pe parbriz.

Producatorul francez de subansamble auto Valeo a dezvoltat un gadget care le permite tuturor clientilor sai, indiferent de modelul pe care il detin sau de segmentul din care acesta face parte, sa experimenteze la un pret redus senzatiile vizuale si auditive prin care trece soferul unui model premium.

Este vorba de un dispozitiv care proiecteaza viteza de rulare direct pe parbriz, premitandu-i celui de la volan sa sofeze fara a cobori ochii de la sosea. Sistemul - botezat Speed-visio - utilizeaza un mini computer pentru a transmite viteza de rulare dinspre vitezometru spre unproiector de dimensiuni reduse aflat pe bord.

Calibrarea vitezei are loc in momentul in care masina stationeaza, afisajul putand fi citit - spun inginerii Valeo - chiar si in conditii de iluminare foarte puternica, datorita LED-urilor proiectoare care se ajusteaza manual in functie delumina ambientala. Printre celelalte optiuni ale sistemului se numara cea de atentionare audio a soferului in momentul depasirii vitezei presetate de acesta.

Alte sisteme aftermarket dezvaluite de Valeo in ultima perioada sunt cel de avertizare a depasirii benzii sau cel de faruri adaptive, acestea completand oferta care mai cuprinde senzori de parcare si camere video pentru marsarier.

Comentarii (1)

  • prudentul
    bine că măcar acum
    Sisteme similare sunt disponibile de mai mult de 3 ani pe unele modele Corvette şi Cadillac...cred că şi pe câteva Pontiacuri. E drept că acelea erau integrate, nu after-market ca cele de la Valeo.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru