Vanzarea Chrysler a fost finalizata

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 06.08.2007
Cerberus a achizitionat pachetul de 80% dintre actiunile companiei americane Chrysler.

DaimlerChrysler a finalizat transferul unei participatii de 80% din actiunile Chrysler catre o subsidiara a fondului de investitii Cerberus Capital Management, informeaza Mediafax.

Incheierea tranzactiei a fost intarziata de amanarea, de catre banci, a unui credit sindicalizat de 12 miliarde de dolari destinat finantarii achizitiei, pe fondul volatitatii manifestate pe pietele financiare. Fondul de investitii va contribui cu doua miliarde de dolari la finantarea tranzactiei, iar grupul auto va asigura fonduri de 1,5 miliarde de dolari, prin intermediul unui credit.

Cerberus a incheiat, in luna mai, un acord pentru preluarea Chrysler, al treilea mare producator american de automobile, pentru 7,4 miliarde de dolari.

Tranzactia reprezinta prima achizitie a unui constructor auto american important de catre un fond de investitii.Grupul Daimler-Benz preluase Chrysler in 1998, pentru 36 miliarde de dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru