Vanzarile auto din Germania au scazut pentru a doua luna consecutiv

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.02.2010
Inmatricularile de automobile noi din Germania au ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani, acelasi cu cel din 1990, anul unificarii Germaniei.

Esential

181.500 de automobile noi au fost inmatriculate in Germania in luna ianuarie a acestui an.

Inmatricularile de automobile noi in Germania au scazut pentru a doua luna la rand in timp ce piata auto a continuat sa sufere de pe urma incheierii programelor de innoire ale parcurilor auto. Inmatricularile din Germania au scazut cu 4.2% in ianuarie 2010 fata de acceasi luna a anului trecut, atingand doar 181.500 de vehicule noie, ceea ce reprezinta cel mai slab nivel de la unificarea Germaniei in 1990. In decembrie 2009, inmatricularile de automobile noi din Germania au scazut cu 5%, primul declin anual dupa 11 luni.

Cererea pentru automobile noi din Germania a scazut odata cu incheierea programului de innoire al parcului auto din tara respectiva, care a utilizat fonduri de 5 miliarde de euro. Inmatricularile de automobile noi au scazut abia din luna decembrie, odata ce livrarile modelelor comandate in lunile septembrie si octombrie s-au apropiat de final. Acest lucru s-a intamplat si pe alte piete din Europa, iar producatorii de automobile nu vor beneficia de aceleasi programe de innoire ale parcurilor auto care i-au ajutat sa obtina vanzari la un nivel mai crescut.

Prognoza asociatiei producatorilor straini de automobile din Germania estimeaza intre 2.8 si 2.9 milioane de inmatriculari de automobile noi pentru 2010.

In 2009, germanii au inmatriculat peste 3.8 milioane de vehicule, iar sporul reprezentat de automobilele achizitionate prin programele de tip "Rabla" a fost de 23%. Asociatia Producatorilor de Automobile din Germania estimeasca ca vor fi intre 2.75 si 3 milioane de automobile noi inmatriculate in 2010 pe piata interna. Principalul element comun al celor doua estimari este faptul ca ambele sunt sub nivelul de 3.09 milioane de unitati inregistrate in urma cu doi ani, care a fost cel mai slab nivel de la reunificarea Germaniei.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (2)

  • dacia
    eheeee uite si 1310 in ambuteiaj :))
    1 0
  • pai...
    era de asteptat, nu?
    ia sa-i vad acum pe fraierii cu "gata, in vest deja a trecut criza, acuma trebuie sa se termine si la noi". la munca taranilor, ca vine prapadul!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru