Vanzarile Dacia au scazut in 2008 cu 16.7%

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Dacia a raportat vanzari extrem de slabe in luna decembrie, cand a livrat cu 55% mai putine unitati decat in perioada similara din 2007.

Esential

55% a fost scaderea vanzarilor inregistrata de Dacia in luna decembrie 2008.

Dacia a raportat un volum al vanzarilor aferente lunii decembrie cu 55% mai mici decat in perioada similara a anului precedent.

Mai precis, Dacia a vandut in decembrie 2008 un numar de 3.622 unitati, iar la nivelul intregului an un numar de 84.719 unitati, mai putin cu 16.7% fata de 2007.

"Dacia a vandut in decembrie 3.622 de bucati, o cadere sub orice critica", a declarat pentru Mediafax, vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

Anul trecut a reprezentat pentru Dacia cel de-al treilea consecutiv in care vanzarile au scazut pe piata din Romania. In 2005, Dacia comercializa pe piata autohtona un numar de 113.276 de unitati, cresterea deosebita fiind inregistrata ca urmare a introducerii modelului Logan.

Via | Mediafax

Comentarii (9)

  • Scaderea vanzarilor Dacia
    "...o cadere sub orice critica"
    Nu inteleg cum Dacia se mira de scaderea vanzarilor deoarece acesta este rezultatul politicii pe care au adoptat-o. Ieri am fost sa sondez piata pentru ca vreau sa-mi achizitionez un autoturism nou. La Dacia pentru a avea aer conditionat trebuie sa achizitionez un Logan de aproape 9000 euro. La acesti bani am gasit alte oferte care nici nu se compara cu ce ofera Dacia.
    Poate se trezesc in ultimul ceas. Apropos a se vedea ce "promotii" au dumealor pe site... mai mare jena.
    0 0
  • Tembelus Rex
    Ne-am boierit.....desi e "CRIZA"
    Hai ce sa-ti spun ccmax. Hai sa facem kk pe noi. Nu vrei si masaj la talpi la 9 000 de euro? Chiar nu va inteleg .......e clar.... suntem din lumi diferite......... peastia cu climatronic, scaune incalzite si cu masaj, tempomat etc. etc Eu inteleg ca e normal sa tindem si sa luam ceva mai bun..........dar sa nu uitam totusi unde ne aflam si cu ce probleme ne confruntam zilnic (fie bogat dar mai ales sarac ) in tara asta.
    NU NE MAI AJUNGE NIMENI LA NAS.

    VREM CU ORICE CHIP MASINI STRAINE ca deh LOGANUL pute!!!
    Sa va vad cand om intra in colaps si nu vor fi bani de salarii, pensii etc, etc, cu masinutele voastre mult iubite ce o sa faceti.
    Mai aveti tupeul si nesimtirea (unii din voi) sa nu faceti casco si nici sa faceti reviziile unde trebuie. La faceti unde "stiti voi" si pe urma CAUTATI un fraier sa le vindeti "capitonata, mochetata, tapitata, parchetata, pisata, tinuta garaj, stare excelenta, merita vazuta" :-)))
    Sa va...... aia .........pe astia care aveti bani putini si luati masini straine in loc de DACIA.
    0 0
  • Crysty
    @ Tembelus Rex
    Hai sa ne gandim putin... Omu spunea clar ca la 9000 euro erau si alte oferte... mai tentante. Suntem convinsi ca ai Logan sau esti fan Daci dar fiecare cu gustul sau. Sincer si eu es prefera un autoturism de dimensiuni mai mici, mai bine dotat decat un Logan.
    Fiecare alege ce vrea!!!
    0 0
  • Marian
    Corect
    Are dreptate @ccmax. Aceeasi problema o am si eu. Vreau o masina noua si la logan e destul de scumpa pt ce ofera. Mai bine un Accent cu motor de 1.4 si 97 CP si e tot pe acolo la pret si dotari. De ce nu se poate monta optional aer conditionat si pe modele mai ieftine sa ajunga masina la max 7500 Euro?
    0 0
  • Autogreen
    oferte
    O masina cu motor de 1.4 la Hyundai costa cat una cu motor de 1.6 si 105CP la Dacia. Dacia e super dotata la banii astia iar Hyundaiul e cheala. La Dacia cumperi orice piesa de la orice chiosc chiar azi la hyundai astepti 3 luni sa vina cu vaporul o garnitura. Asta e diferenta! si daca vrei iti mai spun: Dacia are roti pe 15', hyundaiul pe 14' roti de carucior de butelii, Dacia are portbagaj, hyundaiul nu prea, samd.
    0 0
  • Vlad Tepes
    @ Autogreen
    Sa intelegem ca esti foarte multumit de Logan-ul tau mai baietel ?
    Poate altii vor masini nu ruginituri in caroserie dupa 3 ani ! Apropos... te-au chemat sa-ti scoata rugina din aripile spate? Daca nu tine tel deschis ca tre sa sune din moment in moment !
    0 1
  • her golan
    PRET
    un logan ph2 (laureat)cu aer conditionat e 8000 euro,are servo, CB etc,
    si loganl vechi in echiparea abs plus cu aer e 7800
    0 0
  • achizitionare masina
    Stimate, Tembelus Rex
    Prin cele scrise mai sus nu am facut decat sa-mi exprim parerile intr-un mod in care sa nu jignesca pe ceilalti cititori ai acestui site. Asa ca in primul rand, te rog sa folosesti bunul simt inainte de a face afirmatii gratuite despre persoane despre care nu stii nimic.
    In al doilea rand, pe mine ma intereseaza o masina noua, cu ABS si aer conditionat in care sa incap confortabil, la un pret cat mai mic. ATAT. De aceea am vrut sa achizitionez dacia logan din mai multe considerente: spatiu interior, stabilitate (la viteze decente), pret al reviziilor mai mic, pret - un pic cam mare.
    Totusi privind la ce se intampla pe piata nu am putut sa nu ma intreb cum de celelalte marci pot veni cu discounturi substantiale iar cei de la uzina Dacia (care tipa cel mai mult despre salvarea industriei auto romanesti si care ofera concedii prin Brazilia, in perioada de criza...) nu se adapteaza pietei actuale.
    Luni am fost la doi dealeri: Dacia si Hyundai. La Dacia ti se ofera modelul laureat la app 9000 euro (ABS inclus+alte obtionale ). La Hyundai gasesti accent executive pentru 9500 euro. Nu vreau sa fiu inteles gresit, dar senzatia pe care mi-o lasa cei de la Dacia este una amara. Vreau sa cumpar de la ei dar ma simt tras in piept. Drept urmare voi continua sa caut un autoturism care sa-mi ofere ceea ce caut si sa nu ma simt tepuit.
    0 1
  • aligator
    Dacia
    ....scump domne` cam scump...ce-i drept..sunt chiar obraznici...domnii d la Dacia...Criza ii strange tare cu usa..dar ei nu si nu.."Nu vom ieftini Loganu`....e cea mai ieftina d p piata...oare d c s-o ieftinim....nu mai bine dam afara cateva sute d oameni....poate chiar mii...vrem profit maxim...:)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru