Vanzarile europene au scazut in octombrie cu 14.5%

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.11.2008
Luna octombrie a fost una de cosmar pentru pietele europene, vanzarile de masini noi atingand nivele joase record.

Esential

-14.5% este scaderea procentuala a vanzarilor in luna octombrie 2008 fata de octombrie 2007.
-25.2% reprezinta cea mai grava scadere in vanzari a unui grup auto important. Este vorba de GM.

Vanzarile europene in luna octombrie au coborat cu 14.5% fata de aceeasi luna a anului anterior, subliniind dificultatile economice ale acestei perioade. "Inmatricularile de masini noi au scazut consecutiv in ultimele sase luni, prapastia adancindu-se in lunile de toamna", se arata in comunicatul oficial al Asociatiei Constructorilor Europeni (ACEA).

Totalul masinilor inregistrate de autoritatile celor 27 de state din cadrul Uniunii Europene si EFTA a ajuns la 1.134.031 de unitati. Daca scaderea in luna octombrie este una evidenta, pe perioada ianuarie-octombrie cifrele sunt mai calde, desi scaderea exista si in acest caz: -5.4%.

Cele mai mari scaderi ale vanzarilor au avut loc in Irlanda (-54.6 procente) si Spania (-40%), statul iberic ajungand la un nivel al inmatricularilor de masini noi atins ultima data in 1995. De cealalta parte, cea mai prolifica piata europeana a fost Polonia (+12.3%), media statelor nou-intrate in Uniune fiind insa de asemenea negativa: -3.1%.

Niciun constructor nu a reusit sa castige in vanzari, cea mai mica scadere intre producatorii importanti prezenti in Europa avand-o Volkswagen (-7.6%).

Pe de alta parte, Grupul GM a scazut in octombrie cu nu mai putin de 25.2 procente.

via | Automotive News

Comentarii (2)

  • Circotasul Auto
    Criza
    Exista scaderi mai mari :
    CHRYSLER : - 49,4
    Jaguar Land Rover : - 36,5
    HONDA : - 25,7

    Si mai mici dar foarte aproape

    TOYOTA : ( marea toyota ) -23,6

    NU SUNTETI PROFESIONISTI !!! IMPUSCATI STIRILE !!!
    0 0
  • sunshine64sm
    Daca este anonima o semnez si eu...
    Vînzările au scăzut cu nu-ştiu-căte procente... păi ar trebui să ma bucur de aşa veste, că măcar aşa or să mai scadă preţurile maşinuţelor. Dar ţi-ai găsit !!! Într-o ţară care merge de-andărătelea, nu-i de mirare că nu se face nici o mişcare care să determine clienţii să mai cumpere maşini noi. Secănd hendurile sînt mai la mare căutare. Sau şi mai bine ne luăm trotinete, alea măcar sînt ecologice :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru