VIDEO: Automarket la Nurburgring

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 11.09.2007
Echipa Automarket a facut trei tururi de circuit pe celebrul Nordschleife din Nurburgring. Nu ratati filmul!

Asa cum v-am promis, astazi v-am rezervat o surpriza. Profitand de faptul ca am ajuns la Frankfurt ceva mai repede decat era prevazut initial si ajutandu-ne de sistemul de navigatie pe care il avem la bord (iGo, il recomandam cu caldura celor care nu sunt familiarizati cu orientarea prin spatiu), am decis sa facem o vizita pe cunoscutul Nordschleife.

Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, Nordschleife este vechiul circuit de la Nurburgring, o pista de 20.4 kilometri aflata undeva in muntii Germaniei, in aceeasi localitate in care este construit recent mai modernul circuit de Formula 1. A fost punctul culminant al test drive-ului nostru cu Citroen C4 coupe si un vis devenit realitate pentru cei doi membri ai echipei Automarket prezenti la Frankfurt (reactiile usor necontrolate din filmul de mai jos sunt rezultatul direct al senzatiei de circuit si sunt perfect scuzabile).

Nordschleife este deschis publicului, fiecare amator de senzatii tari avand ocazia de a-si proba masina contra unei sume relativ mari pentru Romania: 57 de euro pentru trei tururi.

Avand in vedere insa setea de viteza cu care am ajuns pe Nordschleife, nimic n-a parut prea mult. Prima regula: fotografiile sunt interzise pe toata lungimea circuitului. Am gasit insa intelegere la comisarii de traseu care ne-au lasat sa tragem doua cadre imediat dupa start.

De aici incolo, totul s-a desfasurat dupa alte reguli fata de cele cu care ne-am obisnuit pe autostrada. Circulatia din sens invers lipseste cu desavarsire (Niki Lauda spunea despre Nordschleife ca este ca o sosea de tara pe care nu gasesti trafic din sens opus, numindu-l "Iadul verde"), asfaltul este perfect iar pe langa tine trece la fiecare zece secunde cate un RS4. Si mai mult decat atat.

Oricum, finalul circuitului ne-a gasit usor depasiti de situatie, diesel-ul de 1.6 litri neputand face fata animalelor care veneau cu sete din spate. Tinem insa sa laudam suspensiile relativ tari ale lui C4, care desi nu ne-au ajutat prea mult in oras, aici si-au gasit adevaratul scop in viata. Am reusit in cele din urma sa si depasim un contracandidat la retrogradare, un Ford Escort care isi facea plimbarea de dupa-amiaza pe marginea unui vibrator.

Tururile noastre s-au terminat insa brusc din cauza unui accident de motocicleta care a avut loc undeva pe circuit. Nimic mai natural aici.

In rest, Nordschleife este locul in care am vazut cele mai multe exemplare Porsche pe metrul patrat. Masinile de serie nu se simt prea bine aici, versiunile de performanta reusind (eventual) sa mai stearga din palmaresul deloc impresionant al acestora. Galeria foto alaturata spune totul despre acest aspect.

Comentarii (40)

  • fan BMW
    jenant
    Felicitari pt vizita facuta si pt film dar comentariul lasa de dorit...... Domnilor mai bine scoateti draq sunetul ca sunteti penibili. No ofence!!!
    0 0
  • testatoru
    foarte tare
    frate, cine e soferu ca e tare de tot cum merge el cu 100km/h pe circuit chiar 101km/h a prins la un moment dat,ce singe are in el, eu nu as putea.
    0 0
  • dumiflo2003
    De belea
    Ce sa mai de belea, baieti.
    le aveti cu pc-urile dar cu masinile!?! faceti mai bine un NFS ca acolo mergeti mai tare un pic....
    0 0
  • Misto
    La nordschleife primul tur e unul de formare,nu e voie sa depasesti sau sa atingi peste 120 km/h. Baietii au facut exact ce trebuiau sa faca. In plus,nici nu stiau circuitul, deci multi eroi de pe aici ar face bine sa-si vada lungul nasului. Bv automarket. In loc sa aprecieze faptul ca vad un film roman la nurburgring,romanii tre sa se dea in spectacol. Vedeavash pe nordschleife,eroilor
    1 0
  • ??!!@@
    Frumoase pozele dar daca nu ar fi bagat rateu ala de citroen ar mai fi fost ceva.Cine stie poate pe viitor nu il mai vedem
    0 0
  • :D
    DAR DE CE ATI INTRAT PE CIRCUIT?MAI MULT ATI INCURCAT PE ACOLO!!!
    0 0
  • virinel
    :P
    o fi fost dan vardie la volan:P
    0 0
  • Un redactor
    ...
    Doamne-Doamne! Nu pot sa cred ca lucrati la o revista...AUTO! Ce gol trebuie sa ai in stomac la 100km/h...in linie dreapta!
    0 0
  • Reaper4u
    Vaiii!!!!
    Bah sper s nu va fi recunoscut cineva p akolo k sunteti romani k am dat d draq ne faceti d ras...ji dak aveam trabant prindeam mai mult draq...mai e o chestie k aq dupa ce va-ti dat p circuit ji facurati filmuletu s va mai ji laudati k ati prins cine jtie ce viteze...Sincer q videoclipu asta aratati k nijte copilaji printre majinutze...rushinik
    0 0
  • tare
    nici nu cred ca au mirosit van-ul care a trecut pe langa ei. :)
    0 0
  • :-)))))))
    Asta chiar e cireasa de pe tort (negativ vorbind)...Asa comentarii penibile,infantile si fara rost n-am mai auzit de mult, "in puii mei"... :-)) chiar nu va deranjeaza sa va faceti de cacao in fata unei tari intregi nu? :-)) felicitari !
    0 0
  • un_oarecare
    foarte fain
    Mentionez ca in conditiile in care au rulat baietii pe circuit sunt admirabili.
    Au rulat un 1.6hdi cand toata lumea pe langa ei are motoare peste 3000 supraalimentate; nu au forjat masina numai in blana asa cum trebe sa faci pe un circuit si risti sa iti sara pistoanele prin capota; trasa pe care au mers a fost aproape perfecta si au avut si bun simt si au facut loc la ceilalti; masina probabil nu era a lor sau daca era nu isi permiteau sa o distruga, ceea ce de obicei se intampla pe un circuit; nu aveau experienta in curse de circuit; BRAVO BAIETI
    Pentru toti vitejii de pe aici care nu au mers in viatza lor pe un circuit adevarat: sunteti niste mascarici care ati vazut doar filme pe youtube.
    Felicitari baieti inca o data si pentru curajul de a baga pe circuit un diesel de 1.6; sincer, fara 200BHP si mai ales fara sa stiu circuitul nu m-as fi bagat. Admirabil
    0 0
  • rectific....
    (comentariul postat de mine mai sus era pt. filmulet...a nu se intelege gresit)...

    PS-pentru "un_oarecare" : de ce nu mai era "din intamplare" un alt citroen pe circuit ,sau o masina macar asemanatoare ca performante..?! de ce noi trebuie sa fim tot timpul mai "altfel" decat toti? aaa, ooops am uitat de tariceanu,scuze... :-))
    0 0
  • audist
    prost sa fii norok sa ai
    ca sa poti scrie comentarii fara sa ai habar despre ce vorbesti. pe acest circuit daca nu respecti regulile zbori. dar important e sa te dai rotund :))
    0 0
  • pentru un_oarecare
    unde ai vazut tu trasa aproape perfecta ... aia este trasa... pai asa merg si pustii de 18 ani care abia si-au luat permis ... trasa perfecta ... se vede ca habar ai de arta pilotajului
    0 0
  • pentru toate comentariile de ma sus !!
    Nu e nevoie sa fi profesionist sa ai o trasa decenta pe un circuit , nu e nevoie sa incerci sa faci pe eroul sa ai o comportament decent pe un circuit , nu e nevoie de un GT3 RS sa ai o viteza decenta pe circuit (vezi Sharan ) dar cu parere de rau va zic ca baietii din filmuletz ar fi bine sa isi schimbe cariera cu 180 de grade !!! Imi pare rau baieti dar chiar nu aveti nici cea mai mica inclinatie spre automobilism !!!


    O zi buna !!
    0 0
  • :))
    vai de tine mah ...pt ce vrei autostrada sa mergi cu 100km/h dute mah la tara
    0 0
  • da
    Felicitari ekipa , felicitari Citroen !
    NU va luati dupa astia pe care ai vedem mereu la stirile de la ora 17.00
    FELICITARI !
    0 0
  • pit 75
    pacat de masina
    oameni buni, la naiba de treaba, chiar trebuia filmat rahatu' ala de kilometraj digital(tot de cacao) ca altfel toti disperatii care va blameaza aici nici nu ar fi avut idee ca voi de fapt stati pe loc. Cat despre motorul vostru de 1,6 HDI sunt sigur ca, macar in linie dreapta poate duce masina spre 180 km/h ca doar are si frane (pedala din mijloc), si ca sa stie si soferul ala din Citroen, nu toate BMW care v-au depasit sunt M3, dar cu varsta poate invata, sau isi ia ochelari.
    0 0
  • la mine
    ce ma plictisiti
    alte stiri nu aveti?
    0 0
  • mda...
    Ma amuza comment-urile articolului asta. Ideea cred ca era de a face o tura, doua, trei pe acest circuit de la Nurburgring. Adica nu stiu daca isi are locul sa comentam acum ca au mers prea incet, ca vorbeau pueril redactorii. A zis bine cineva mai sus ca toti sunt niste viteji. Sa adauge un UP mai jos cei care au calcat pe acolo in ultimii ani, sau vreodata, poate sunt, dar cati la numar. Personal, as fi si eu exaltat sa fac o tura de circuit. Ca merg cu o "carutza" de 100 de cai asta e altceva, dar l-am vazut, am trait, si pana la bolizi de sute de cai, sa fim noi sanatosi. Baietii astia nu au fost eroi, si nici nu cred ca vor sa para eroi, daca vroiau sa para eroi rupea pneurile Citroen-ului ala, cred ca erau ceva mai timizi as spune, si nu numai ei ar fi. Dar asta e, carcoteala le rezolva pe toate. Eu va urez tuturor o tura de Nurburgring, si abia dupa aceea sa impartasim impresiile. Pana atunci, numai bine!
    0 0
  • Danutzky
    tzarani
    a fost vreunu de aici p circuit? atunci de unde puteti stii ce simtiti? e normal sa traiesti momentul... ati vazut ce urme au lasat pe parapet vitejii ca voi, asa k ciocu mic. Chiar mia facut placere sa citesc articolul, sa ma uit la poze si la film. BRAVO!
    0 0
  • la o critica mai constructiva!
    nu vreau sa-mi apar colegii sa le justific intr-un fel sau altul actiunile!
    Acest comment nu este un raspuns la critici ci o expunerea a parerii personale.
    vad tot felul de comentarii ca s-au facut de ras ca nu stiu, ca erau intrecuti de toti ca dau vina pe masina ca nu era de performata, etc

    dar pentru a studia o critica este nevoie mai intai sa identifici si sa analizezi sursa ei.

    in general sunt doua feluri de crtiticanti ca sa se zic asa:
    1. criticantii visatori- care se viseaza in Lamborghini-uri, si alte scule, dar care nici permis nu au si care au urcat in realitate doar in masini de taxi.
    2. criticantii rautaciosi - au cunostinte de masini si/sau soferie, dar mare lor necaz este ca se cred piloti la volan, iar marea nenorocire este ca din cand in cand, in functie de destinul universului, unii dintre ei se trezesc pe alte lumi si mai trimit si pe altii nevinovati - jus sau jos - optional dupa client!

    eu personal as fi mers pe jos pe acel circuit- cand ajungi acolo prima data nu trebuie sa te dai in opt minute- eu m-as da in 2 ore(cu orice masina as avea) - este cel mai frumos si mai spectaculos si mai legendar circuit al Formulei 1 - ma rog a fost -Nordschleife! Acolo a ajuns Automarket! suntem jurnalisti - nu piloti - nu trebuie sa scoatem recorduri! Treaba noastra este sa constatam, sa reflectam si sa relatam!
    Multumesc!
    0 0
  • Cristian
    penibili
    Mai baieti, nu sunteti voi de mers pe circuit...hai primul tur a fost de acomodare, dar precis nici urmatoarele doua tururi n-au diferit...iar comentariile voastre sunt la fel de proaste ca si cele de la emisiunea "Roata de rezerva". Hai, mai lasati-ne!
    0 0
  • laurro
    !!!
    noroc cu echipa de la Automarket, ca am vazut cum arata circuitul de le Nurburgring. chiar daca l-am vazut de la bordul unui citroen, ne-am putut face idee despre cum ar fi sa conduci pe acest circuit. avand in vedere motorizarea si faptul ca cei care l-au condus sunt de fapt oameni de presa si nu piloti de curse, putem felicita echipa. dar parca am dori sa fim si noi pe acolo, macar o tura de pista ! chir si cu un logan....
    0 0
  • no name
    hy
    masinile sunt super si la aia la care nu le convine si critica in continu sa nu se uite.
    Si c-am atat.
    0 0
  • super tare
    Celor care au zis de comentariu. Mie exact astea imi plac. Realiste. Naturale.
    Bv baieti. Si eu intentionez anul asta sa ajung pe Nurburgring si sa ma dau doar pentru senzatii.
    0 0
  • Anonymus
    ???
    De ce dracu nu v-ati dus cu un logan? k doar sunteti romani...
    Cu un 1.6 16v faceati o figura mai frumoasa, da ce, cum sa va urcati voi in dacie...
    Comentariile-pff
    Turu de circuit-pff
    Deci, in concluzie sunteti pff
    0 0
  • mai bine ca ei decat deloc ;)
    bineeeeeee MIRICA....pilotu' lu tata :D
    0 0
  • feldefel
    sfat prietenesc
    Inteleg perfect sa te bucuri de un circuit cu istorie, inteleg sa nu scoti cel mai tare timp si sa faci praf masina sponsorului(presupun), apreciez ca ati dat 56 euro ca sa vedem si noi restul care stam acasa "cum e", dar baieti...va dati jurnalisti auto, aveti un blazon pe care trebuie sa il respectati, si observ ca v-ati comportat doar ca 2 copii penibili si extaziati. Aveam mult mai multe pretentii, sper ca din asta sa invatati si sper sa nu va concedieze cand ajungeti in tara pentru o asemenea penibilitate de comentariu. In rest va doresc rezultate mai bune, si sa uitam cu totii de aceasta semigafa.
    0 0
  • toteu
    cu 1.6 16v `le tau se rasturnau astia
    0 0
  • Jean Barbu
    operatiunea perii
    iallll periii ialll peiii ialllll
    0 0
  • mf
    ce cool,va dadeati cu C4 pe pista de la Nurburgring:)),da cum de va lasat sa va plimbati?....era o zi gratis?sau ati platit cv?k parca erati prea multi pe pista
    0 0
  • @auras
    nu e vorba de "pista" de la Nurburgring ci de circuitul Nordschleife, in care este incorporat Nurburgring!
    0 0
  • Fara suparare dar alti doi pampalai nu ati gasit?
    Sa mergi cu 100 km/h penibil.Au facut de rusine firma Citroen.Si comentariul lasa de dorit.Penibil
    0 0
  • Andrei Negrean
    penibil
    Sunteti definitia penibilitatii
    0 0
  • .........
    Am fost si eu acu' 2 ani pe Nordschleife tot prima data pe circuit si tot cu un diesel(130cp) da macar am atins 190km/h si am mai si depasit alte masini,nu ca as fi eu mare pilot da mi-am dat interesul ca de aia e circuit si nu drum forestier sa merg cu 101km/h......
    0 0
  • Penibil! HUO! Voi conduceti doar duminica? Ca doar asa aveti o scuza ca v-au depasit pana si unu` cu un VW Sharan..... Mai tare merg TIR-urile pe Babarunca decat voi pe circuit... Mars acasa ca nu meritati sa fiti pe un circuit. Retarzilor!
    0 0
  • .
    bravo automarket pt efortul depus dar ar trebui sa va schimbati echipa de "jurnalisti". Nu zic ca nu merita macar o data la inceput sa mergeti mai incet ca sa filmati masini, circuit dar sincer oricat de incepator a-i fi tot esti tentat sa bagi piciorul in ea...macar pe circuit. Eu apreciez faptul ca acei baieti sunt acolo pentru noi dar cum se zice daca taceau filosofi ramaneau:)
    0 0
  • Tare
    Fratilor trebuie sa recunosc! Ati avut curaj sa mergeti acolo cu Citroenul stiind ce masini se invart pe acolo, si pe deasupra ati dat o carutza de bani,ca sa ne puteti arata si noua ce inseamna un circuit tare. Merci! ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru