VIDEO: Crash test cutremurator in anii '70

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 27.11.2008
Daca EuroNCAP testeaza astazi masinile la 64 km/h, acestea erau lovite de camion in anii '70. Rezultatele erau dureroase.

Comentarii (31)

  • Anonymus
    Vai saracu 2CV, praful s-a ales de el;))
    0 0
  • woooow
    foarte tare
    deci, frate....vb colegului de mai sus.....2cv-ul s-a evaporat :)))))))))

    Oare cate stele in minus a primit atunci?

    Asta adevarat crash test. :))))
    0 0
  • Crayff
    parere
    Testele erau pt camioane, nu?
    0 0
  • URAGANU
    bwhahahahaha
    Foarte tare. Si in zilele noastre daca te prinde o Tatra sub roti poti sa fii tu si in X5 ca tot te impacheteaza. NCAP testeaza de la nivelul portierelor masinile, nu si daca te-ar lovi un camion :))) Vai si amar de dosu nostru. Atentie la tiruri :D
    0 0
  • da da
    acelasi lucru s-ar intampla si acum.. cu masinile actuale.. cu orice renault de 5 stele...
    0 0
  • Crash test?
    Poftim???? Care era scopul acestui crash test? Poate simularea unui scenariu. N-are nici o legatura cu testele de siguranta.
    0 0
  • THAT'S A CRASH TEST!!!
    WOW...nu-mi vine sa cred ce praf s-a ales de 2CV si de...VW Polo I...asta e o situatie reala...ganditi-va ca astfel de situatii pot aparea oricand pe drumurile nationale, cand se formeaza o coloana de masini in spatele unui tractor sau al unei carute, si vine unul din spate cu o Tatra (vorba lu' URAGANU) care nu are frane ca lumea...si dupa asta 1 saptamana intreaga o sa incerce sa afle cine erau in masini...
    E foarte greu de acceptat ca asa ceva se poate intampla, dar cu siguranta asta este realitatea.
    0 0
  • Cu siguranta si in zilele noastre s-ar intampla acelasi lucru daca s-ar repeta "testul" si in loc de 2CV pui C1 ..etc etc etc...
    Diferenta dintre un test de siguranta de acum si acest clip este ca la NCAP treaba se face "gay'style" nu cu un camion in blana lovind direct.
    0 0
  • Andrei
    5 *
    5 * a primit mudelul in alb, prima masina. Abia ca a fost putin avariata in spate !!! :))
    0 0
  • 3
    ocupantii primelor 3 masini nu ar fi supravietuit nici unul
    0 0
  • wow
    primele 2 parca ar fi fost balonase de sapun, asa s-au spart:D
    0 0
  • ahem...
    NTSB ( National Transportation Safety Board) testeaza absolut toate masinile impotriva unor obstacole ce simuleaza: o masina dintr-o categorie mai mica, aceeasi categorie, una mai mare, SUV si truck (18 wheeler). Golf 5 GTi n-a primit acceptul sa ruleze pe soselele din USA decat dupa ce i-a fost ridicata garda la sol cu 1 inch. Se pare ca asta a fost destul sa treaca crash-test-ul cu un truck. Acum 3 ani Renault si PSA planuiau sa intre pe piata americana (loc era, cei trei mari in declin si multa lume voia si altceva in afara de japoneze). Renault e prezenta prin Nissan, dar voia sa-si extinda marca. Ei bine, nici Megane/Laguna si nici 307/407 n-au trecut testele de siguranta ale NTSB. Au picat cu brio la 40mph la ciocnirea cu truck si SUV. Modificarile ce ar fi trebuit facute erau prea costisitoare pentru a merita efortul initial.
    0 0
  • 64km/h
    ganditiva la o tatra care nu circula cu 64 ci 120+ sa vedeti atunci large hadron colider
    0 0
  • rookie
    Mda
    Diferanta e ca in ziua de azi camioanele nu mai au bara de protectie atat de sus. Sus proiectate astfel incat la un impact sa fie aprox la nivel cu o masina mica. Diferenta e totusi la greutate.
    Oricum, ideea e sa avem cu totii grija. Ca daca nu ai noroc.... O poti pati oricand.
    0 0
  • Chryss
    tragic
    Feriti-va de tiruri...atat pot spune, imaginile vorbesc singure.
    0 0
  • hmda
    l-am vazut de cand hauu video asta
    si ala era doar un test sa arate cum se pot "transforma" acel gen de masini
    nu ca e testu lu sulea in anii '70
    nu mai infloriti atat
    0 0
  • de acord cu majoritatea
    oricate stele si constelatii de stele la EURONcap ar avea masina care o conduceti la un impact cu un camion.. hasta la vista viata!! :-h bye bye ..
    0 0
  • eu
    Hai sa fim seriosi ca stim foarte bine cum se iau cele 5stele la EuroNCAP ptr. masinile Renault si Citroen....
    0 0
  • liviu_roro
    understand?
    "Daca EuroNCAP testeaza astazi masinile la 64 km/h, acestea erau lovite de camion in anii '70. Rezultatele erau dureroase."
    ...in anii 70 camioanele nu mergeau cu 64km/h? Camionu din film nu avea cum sa mearga cu 64km/h?
    De ce erau dureroase rezultatele? era cineva in masina? :))))))))
    0 0
  • Eac_vl
    DA
    Si uite asa au disparut 2 masini
    0 0
  • djdolphins07
    wow
    o my god! tind sa cred ca testul era pt. camionul ala nu pt. masinutile alea pardon -"cutii de chibrituri"........
    0 0
  • Foarte rar soferul de tir trage de volan...... asa ca.... mai bine intri intr-un pom decat sa intre un tir in tine :))
    0 0
  • marius
    articol de 2 bani
    mai bine copiati alte stiri de pe net decat sa spuneti asa aberatii.....din titlul stirii reiese ca asa erau facute testele EURONCAP in trecut....dar filmul cred ca nu are nici o legatura cu asa ceva....e doar un experiment cu un tir care intra in viteza in mai multe masinute...si cred ca asta e singuru test de "siguranta" de genu asta ca sa-l gasiti, cand se face acelasi test pe mai multe masini atunci poti spune ca e un test siguranta auto..
    0 0
  • Pentru eu
    Mare bou mai esti. Am un C5, am avut si accident cu el asa nu imi mai spune tu mie ca Citroen-ul obtine stelele pe pile. Asta este gandirea unui idiot care poate nu are nici anii sa aiba permis sau care inca mai conduce dacia din 1977 a bunicului. Tampitule.
    0 0
  • flocea
    mare masina c5(masina de calcat rufe)
    respect pt posesorii de dacii,mai ales din '77.cat despre citroen"... daca si citroenu' se mai numeste masina... "omorativa dracu de increzuti cu panaramele voastre...(nu uitati ca voi ii bagati bani multi in buzunare lu tariceanu)
    0 0
  • Pentru unii comentatori...
    ...respectiv cei care scriu doar ca sa se afle in treaba: nici nu conteaza daca era un test sau nu, nici macar daca in '70 exista sau nu NCAP. Important este ca ASTA se poate intampla in anul 2008 pe oricare din DN-urile din Romania. Respect pentru cei care au sesizat adevaratul mesaj al stirii si pentru redactori, poate intelege si cine trebuie.
    0 0
  • Ce accident ai avut cu C5?Ai lovit o pisicuta si ti s-a imprastiat toata fata?
    0 0
  • ce gluma
    cei care vad asta trebe sa stie ca atuci cand e o coloana de masini si intra tir-ul in ea ... coloana aia nu e de doar 6 masini, primele fiind impinse in gol in fata

    intr-o situatie reala, minim 10-15 masini sunt avariate daca ar intra un tir in curu lor, nu ca in filmuletu asta unde doar 2 masini sunt pulverizate, intr-un caz real numarul e de 4-5
    0 0
  • test?
    pentru ce a fost facut testul asta?vorba inaintasilor mei,daca intra un camion intr-o coloana de masini in halul asta,si acum se intimpla acelasi lucru,poate mai rau,caroseriile pe vremea aia erau mai solide!
    0 0
  • Anonymous
    aoleooo
    ba, dar voi nu ganditi deloc, ce ranforsari aveau masinile in anii 70-80?
    Uitati-va la 2cv ala are 600 de kg cu plinul facut+sofer, si plus ce masini mai erau acolo...
    0 0
  • mai bine taci
    masinile din anii 80 aveau tabla mai groasa si erau mai bine ramforsate oricum decat cutiile de acum facute sa cedeze la impact, pentru a absorbi socul.Problema e ca testele de acum se fac superficial si in mediu sintetic, nicidecum in situatii simulate, apropiate de realitate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru