VIDEO: Fifth Gear se joaca cu noul Mazda3 MPS

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Britanicii de la Fifth Gear au ales sa testeze performantele hot-hatch-ul Mazda3 MPS, care dispune de 260 de cai putere si un look mai atragator decat cel al rivalului Volkswagen Golf GTI.

Comentarii (9)

  • MAZDA
    Parca emisiunea Fifth Gear era desfiintata datorita "CRIZEI.
    8 2
  • ...
    @dac: era o presupunere. Nu a fost un anunt oficial.

    Mie imi place Mazda mai mult decat Golful si la fraza "It makes you use your brain" am inteles si de ce Golful GTI se vinde mai bine decat Mazda 3 MPS.

    Recunosc ca interiorul putea fi ceva mai placut ochiului (in special un navi mai mare si un sistem audio mai colorat, dar ceasurile sunt suficiente.
    8 3
  • Pai daca se vinde GTI mai bine ca mazda MPS inseamna ca per-total e o alegere mai buna este mai echilibrat.
    5 7
  • Nu e chiar emisunea, e Fifth Gear Web TV, adica o varianta de criza a programului auto.
    6 1
  • total de acord cu ce zice tanti, peste 200 de cai la o masina cu tractiune fata e prea mult.Trebuie ceva pricepere sa poti face fata si unei motorizari de 200 de cai.Sigur ca diferentialul cu patinare limitata ajuta, dar tot se simte torque-steering-ul
    6 4
  • AgentSmith
    @mowgli
    200CP pe puntea fata era mult in urma cu 5-6 ani, lucrurile s-au schimbat datorita posibilitatilor de proiectare si simulare avansate. GTI edition 30, Focus ST, Focus RS au destul de mult peste si sunt foarte apreciate. Oricum, sunt de acord ca le sta mai bine pe puntea spate, daca tot vrei masina sportiva.
    In alta nota, ma bucur ca FifthGear nu au disparut. Ii completeaze bine si serios pe cei de la TopGear.
    4 1
  • @agentsmith
    mazda prezentata este un model nou din cate am inteles cu destul de multa tehnologie pentru a contracara efectul si totusi sufera la acest capitol.Mai aduc inca o dovada ca sa-mi sustin pararea.nu stiu daca ai condus o masina de 200 de cai, eu am avut ocazia, si aici ma refer in conditii sportive chiar de racing, ca evident ca in oras cand plecam de la mall nu avem ce vedea.Dar cand esti pe coborare la iesirea dintr-un ac de par, in momentul in care ii bagi pedala in podea risti sa te ia prin surprindere si asta se intampla si pe drum drept indiferent de conditiile si starea carosabilului.Risti s-o musti destul de rau daca nu ai experienta si un pic de pregatire.Marca si modelul nu o sa-l specific dar este un model nou, preparat pentru campionatul national de viteza in coasta si CNR cu suspensii Proflex pe 3 cai, strut bar fata spate, roll-cage, caroserie usurata, planetare custom si cutie de viteze cu rapoarte scurte, slick-uri bucse din poliuretan, autoblocant si multe alte bunatati irelevante pentru cazul de fata, in orice caz, cu mult peste orice poate oferi un hatchback de serie iar acest comportament de a smulge volanul din maini inca persista in ciuda modificarilor.Poate cu diferential mai bun si setat altfel dar atunci faci sacrificii cand vine vorba de comportamentul pe viraje.
    3 3
  • adrian
    bine ar fi daca am avea si o MX 5 de 260 cp
    3 0
  • AgentSmith
    @mowgli
    Am condus masini de peste 200CP dar toate au fost cu tractiune integrala sau pe puntea spate. Un coleg are o masina cu tractiune fata de 240CP, o sa fac un test drive saptamana viitoare (acum e in vacanta cu copii) si ar trebui sa ma lamuresc - e diesel si are cuplu destul de mare.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru