VIDEO: Istoria combustibililor fosili în câteva minute

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 21.11.2010
Cercetătorii de la Institulul Post Carbon ne prezintă în 5 minute istoria combustibililor fosili şi rolul pe care aceştia l-au avut în dezvoltarea industriei actuale.

Comentarii (8)

  • indiferent care e sursa energiei tot vom fi dependenti de ea, tot va creste pretul, tot vom crere mai mult...
    7 6
  • Alex Radoi
    Foarte tare!
    2 3
  • fosila
    yeap!
    no comment
    2 2
  • pt lol
    interesant concept ce spui tu lol dar nu stiu sigur daca se poate ajunge la asa ceva. daca am depinde de soare sa zicem nu cred ca am avea de cine sa depindem. Ai lumina (nu neaparat soare) ai curent. voi ce ziceti?
    5 4
  • fosila
    @MocanuRares
    ai depinde de producatorii de celule fotovoltaice, ce ar depinde la randul lor de materia prima (mai precis de cei ce o detin si o extrag). Vezi chinezii si resursele de litiu
    4 0
  • BaditzaEx
    Bullshit / adevarul gol-golut
    saracia americana propagandistica - vezi acum ii scoate pe chinezi mari poluatori doar pt ca le-au luat-o inainte...
    Adevarul gol - golut, este ca pana la urma tre sa depindem de ceva/cineva ( si toti vor o parte din cascaval ) , ca e vb de petrol, aur, siliciu sau altceva, nu conteaza ...Ideea este ca tre sa depindem de cineva pt ca nu traim intr-o lume idilica...si astfel acel procent de 1-2% care controleaza 90% din bogatiile lumii si mentine populatia ( mare parte saraca ) sa ramana ! :(
    traim intr-o lume unde primeaza materialismul, restul e propaganda ca sa-i tina pe altii departe de profit , pana gasesc alt mod de a face banii unde sa aibe intaietate/exclusivitate.
    8 1
  • BaditzaEx
    ce ma amuza
    este ca in 100% din imaginile prezentate de americani, cu globul pamantesc se vede doar continentul american, sau dk au realizat ceva national ( intrecere sportiva, campionat de ..., stire economica... ) tind sa foloseasca apelativul de < world's...> de parca dk e vb de un succes american , clar n-are rival in lume si astfel devine no1 in lume ...=)), bine dk ii pui pe cativa sa arate franta pe harta , nu mai zic =))
    6 1
  • fosila again
    baditza
    esti in eroare...chinezii sunt cei mai mari poluatori. Fie ca iti convine fie ca nu. Tehnologia detinuta de ei este veche. prin anii '90, chinezii au luat cu vapoarele fabrici si uzine intregi de la americani, site-uri ce erau parasite din "n" motive: greve -> faliment, tegnologii si utilaje depasite. Americanii le-au vandut la pret de fier vechi, chinezii au facut astfel produse ce a ajuns apoi in SUA si Eu. Iar poluarea a venit la pachet. Centralele pe carbune sunt unele din cele mai poluante din lume. Nu satisfac nici cele mai elementare conditii. Parcul auto urias al Chinei este un alt aspect. Modelele fabricate acolo de marile companii sunt de generatie veche iar normele de poluare (extrem de elastice) nu sunt deloc respectate.

    si ar mai fi atatea de spus....
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru