VIDEO: Istoria lui Audi 80 (A4)

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 19.11.2007
Va prezenta un documentar care trateaza cei 35 de ani de evolutie a modelului Audi 80, denumit A4 in prezent.
Taguri: A4, Audi

Comentarii (20)

  • AndreiRN
    Fiabilitatea
    Problema cea mai arzatoare la Audi este fiabilitatea.
    Din masinile facute acum 30 de ani mai niciuna nu este functionala pe cand MBZ, GM, Ford inca au mii de masini de 30, 40, 50 de ani care inca sunt folosite pe strazi zilnic.
    1 1
  • STANDARD DE CALITATE?!?!
    @AndreiRN
    Asta ar fi cel mai important/singurul criteriu dupa care se stabileste calitatea unei masini??? What a joke...inseamna ca Loganul (nu ca as avea ceva cu el, pur si simplu e cel mai bun exemplu in acest sens) e superscula de masina la capitolul fiabilitate fiindca si acu` avem cel putin cateva mii de Daciute 1300 in circulatie :-))))
    Probleme de fiabilitate au TOTI producatorii inclusiv Toyota care e/era pana nu demult nr. 1 (anul asta au avut un recall de vreo 470.000 de unitati si pe chestie relativ grava, ceva pe la calculatorul motorului). Poti numara pe degetele de la o singura mana recall-uri la fel de mari/mai mari decat asta.
    Calitatea si fiabilitatea nu se mostenesc (din fericire) de la o generatie la alta. Producatori cu nume sonore si cu modele care au ajuns piese de muzeu/colectie, astazi nu mai exista iar altii care acu` 40 de ani faceau cutii de pantofi cu roti acum fac legea pe piata...Audi tinea, la momentul lansarii modelului 80, de grupul Volkswagen care, de vreo 15 ani incoace este liderul generalistilor europeni la capitolul fiabilitate...not bad, huh?

    Si ar mai fi un aspect: masinile pe care le producea Audi acum 30 de ani erau dintr-o clasa inferioara...erau masini de consum...si nici nu avea un nume care sa te gadile la ureche...Mercedes nici nu producea masini care sa concureze Audi 80. Ai cam incurcat borcanele...
    2 0
  • biofreack
    aoleuuu
    Bai andreiRN ala iar isi da cu parerea cum zicea si acuma vreo cateva zile ca "nu a gustat europa din ce poate lexus" sau ce tampenii mai debita
    Si acuma vede Ford si GM masini fiabile care tocmai asta problema le duce in jos adica sincer acuma americanilor ar trebui sa le fie interzis sa faca masini. Si inca ceva audi e considerata cea mai fiabila masina europeana, colegu nu te mai baga sincer de ce ne deranjezi cu gandurile tale dezordonate
    0 0
  • AndreiRN
    Interesant
    Audi este doar un VW facut mai cu grija precum Lexus este pt Toyota si Infinity pt Nissan.
    Blocurile motoarelor si sasiul este acelasi la amandoua dar ceva mai multa reclama si o ceara buna ridica pretul cu 10000 cada are emblema Audi.
    Nu am spus ca nu este o masina acceptabila la nivel european dar la nivel mondial mai au mult de lucrat.
    Cimitirele de masini sunt pline de audi si BMW vechi de 6 - 7 ani.
    Cat despre comparatia cu Dacia este amestec de piatza libera cu piatza socialista.
    Majoritatea masinilor isi pierd din valoare de la an la an dar cand ai masini de 30 care se vand cu pret dublu sau triplu decat cel original incepi sa te intrebi care ar fi motivul.
    0 0
  • Audi
    Oare cand o sa ajunga si Dacia la stadiu acesta??:D
    0 1
  • audi 80L
    audi
    am si eu un audi din 1975 si vreau sa spun ca fac naveta zilnic pe o distanta de 20 km si inka ma iau de gat la orice ora cu toate mbz si gm urile si de seama lui si mai noi pt ca duce vere, piesele se potrivesc , motoarele sunt foarte fiabile si se gasesc peste tot
    1 0
  • beton armat
    folosesc un golf 1 din 81, iar cel mai bun prieten al meu un audi 80, tot din 81.
    Bietele noastre batranele....
    Din cand in cand, mai carpim la ele...dar sunt masini care anual trec de 60-70 mii km...
    Si tzin a naibii...nu se dau batute de nici un fel. Iar pe soasea...scuze...nu prea avem rivali. NU mie teama sa merg cu 150 km /h, din motive de instabilitate sau te miri ce altceva.
    MOtoare super adevarate...nu le poti omori nici macar din greseala(benzina) si un consum de max 6%....(merge, nu?)
    0 0
  • audi 80
    merita un audi 80 b4 din '94 3900 euro? cat consuma prin oras (benzinar)?
    0 0
  • chinez
    audi
    sigur ca merita dak nu are mai mult de 200oookm.eu am unul din 94 2300 benzina.133cai.sunt f multumit.l-am luat in oct anul ytrecutcu 3000e(in spania).avea 87000km reali(virgina inca).acum am 98000 facuti doarPrin loc aproape toti.nuAm bagat un banDecat sigur benzina.al meu ia 13-14 in orassi 8 afara.vreau sa-l dau sa-mi iau a8(viata mea)marius_chinez@yahoo.com
    0 0
  • daniel
    audi ca firma producatoare in germania
    DRAGA Andrei Rn intra pe audi.com la History si citeste istoria acestei marci germane si ai sa te convingi ca volswagen a imprumutat si sasiu si motorizare de la audi, numai departe audi50 i s-a dat numele de GOLF I in 1974 cand vw a alipit pe audi la ea Motoarele NSU care pina acu 70 de ani facea motociclete de concurs si a fost unul din colaboratorii lui Audi din inceputuri marcii()unul din inelele siglei aceste motoare se folosesec si acum pe toate variantele bineinteles cu imbunatatirile de rigoare asa ca audi este una dintre motoarele industriiei de masini din germania din toate timpurile daca citesti history ai sa vezi ca dominat de la distanta mercedesulin concursuile alpine intre 1910-1918 nu iti spun mai multe intra pe audi .com la history si ai sa te convingi .lA REVEDERE !
    0 0
  • DANIEL
    REFERITOR LA MASINA MATALE
    AUDI 50 a devenit in 1974 vw Golf I echipat cu motor NSU SUNT DINTRE CELE MAI BUNE MOTOARE folosite vreodata pe masini.Cum bine zicea cineva ,daca nemti nu erau ,am fi mers si acum cu birja si diligenta - sa te bucuri de ea !
    Intra pe pagina de web a lui audi audi.com si citeste history si ai alta perspectiva asupra marcii tale !!! O zi buna !
    0 0
  • daniel
    o chestie de confuzie;a,,andrei rm
    draga andrei,confuzia in ce sustii acolo,e ca nu AUDI e un VW ci in realitate VW este un AUDI insusit audi50 aparut in 1974 ,an in care VW inghitea pe AUDI a devenit vw golf 1 ,apoi sasiul,
    sasiele folosite la audi80 audi100 au devenit platforme pentru VW Passat ,VW Jetta motor conceptie absolut totul la VW este de la AUDI.
    AUDI trebuie sa stii daca consimti ca esti un fan audi are duoa fabrici in doua locatii Ingolstad si cealalta in Neckersalum(sper sa fii scris corect?!)baga-te pe history (audi.com) si ai sa citesti acolo cum stau treburile.Motorul deja quattro este la origine un motor NSU (EN.ZE.U)al faimoasei marci de motociclete de curse Nsu ,firma fondata in Neckersalum prin 1887 firma care la avut ca inginer pe Felix WANKEL ,daca ai auzit de motorul WANKEL cu piston rotativ,NSU in 1956 a fost solicitat de
    citroen pentru a realiza un motor boxer pentru modelul citroen CV,motor care il gasim pe OLTCIT.ar fi multe de spus dar consider ca ce era important de spus am spus ,SALUT !
    0 0
  • DANIEL
    Viata unei masini,adica fiabilitatea ei
    In principiu,fiabilitatea nu tine numai de fabricant ,cat tine de detinatorul masinii,cel care o foloseste.regimul de functionare al motorului si modul in care lucreaza cutia de viteze impune niste conduite clare din partea soferului daca ai masina de marca nu inseamna soferul trebuie sa se comporte ca o bruta la volan,pornitul de loc NU SE FACE in tromba,cu scrisnit de roti,urme de cauciucuri pe asfalt,supune motorul si cutia la niste eforturi nejustificate,trebuie sa fii dement sa faci asa cu masina,se porneste progresiv si regimul de lucru al motorului trebuie sa fie undeva la 2800 3200 de turatii pe minut adica ,undeva la jumatate din cat este turatia maxima a motorului
    de aia ai 5-6 trepte de viteza ,nu neaparat le ai ca sa fugi ca glontul,ca de aia se intimpla tragedii pe sosele,din prostia soferilor.
    La AUDI se cam arde garnitura la chiulasa ,dar asta nu s-ar arde daca soferul ar renunta sa dea forja motorului.Trebuie retinut !!!! CU CAT AI VITEZA MAI MARE CU ATIT MAI PUTIN STAPINESTI MASINA,daca nu esti pe o autostrada cu mai multe benzi ,renunta la a fugi cu masina-doar e vorba de viata ta !
    0 0
  • romburac
    sunt bune de cv. audi 80 b4 1992 cu motoare de 1984cm.85kw./115kp (cat consuma?/)
    0 0
  • romburac
    sunt bune de cv. audi 80 b4 1992 cu motoare de 1984cm.85kw./115kp (cat consuma?/)
    0 0
  • marius
    pt masina audi 80 b4 din 93
    vreau sa ma ajute cineva si pe mine cine poate compara trebuie sa aleg un audib4din 93 diesel si golf 3 benzina 1.6 care ar fi mai rentabil si consum si rezistenta dintre ele
    0 0
  • audism
    audi
    marius daca tre sa alegi intre audi 80b4 si golf eu iti recomand audi 80,eu am unul din 89 audi 1,6d si nu am avut probl cu ea,nu o sa regreti
    0 0
  • Andrei
    Audi
    alege audi am unul dein 92 1984cc si sunt mutumit
    0 0
  • MAX TIMISOARA
    AUDI 80
    eu am un 80 din 92 1800 cmc pe benz, 175000 km( reali adusa de mine din D ) are G kat.Sunt indragostit de ea,daca o schimb tot audi imi voi lua (prefer un audi de 10 ani bine intretinut (adus din D.) decit un Logan nou, cu taxe cutot ele sunt cam la acelasi pret.
    2 0
  • adrian
    audi a 4
    am si eu un a4 din 96 si sunt foarte multumit,pacat de drumurile din romania
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru