VIDEO: Lectie de pilotaj la pedale
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Vezi cum se conduce o masina de curse printr-o camera amplasata deasupra pedalelor. Bonus: Supersunet de V8!
Adauga un comentariu
Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Ultimele stiri din Video
-
După ce acum câteva luni Ford Mustang GTD a stabilit un tur record pe legendarul circuit Nurburgring, iată că modelul american a reușit să scoată un nou tur record. Urmăriți videoclipul pentru a vedea turul etalon realizat de Mustang GTD. (08.05)
-
Cei de la carwow au realizat o liniuță de peste 3.000 de cai putere. Aceștia au pus față în față două modele Koenigsegg: Jesko Absolut și Regera. Aflați în video care dintre cele două hypercaruri suedeze a câștigat. (07.05)
-
Cei de la carwow au luat o Tesla Cybertruck și au pus-o față în față cu un Audi RSQ8 Performance într-o liniuță de electric vs termic. Aflați în video cine a câștigat. (06.05)
-
Noua Toyota Corolla Cross facelift: linie de echipare nouă GR Sport
-
Primele imagini cu viitorul Volvo XC70: modelul revine după aproape 10 ani
-
Ford Kuga primește un pachet de design nou: jante de 20 de inch și plafon negru
-
Renault deschide comenzile pentru noul motor hibrid E-Tech 160 în România: start de la 24.700 euro
-
Viitoarele modele Scout vor avea motoare Volkswagen produse în Mexic
Intrebari & Raspunsuri
Close
Inchide notificarea pentru
Daca vreti sa prezentati un ADEVARAT "DANS" al picioarelor, luati imagini din WRC, unde se franeaza cu stangul si se accelereaza cu dreptul, si nu se pierde timp pretios intre franare si accelerare! Pilotul din acest film e VARZAAAAAAAAAA!!!!!!!
In principiu sunt doua tehnici de pilotaj privind apasarea pedalelor: Franarea cu stangul sau franarea cu varful dreptului in timp ce calcaiul apasa acceleratia. Omul nostru le foloseste concomitent pe amandoua. Daca e el incepator sunteti voi carcotasii mari asi ai volanului. In era cutiilor crabotate unde drak se mai folosescte dublu debreaj, cand ai nevoie de ambreaj doar pt pornirea de pe loc si eventual pt trecerea in a II.a. Eu inca n-am auzit de stangul sa calce frana si ambreajul concomitent. Ca sa ce? Acceleratie si frana concomitent da. Odata ca sa tranferi masa pe puntea fata si sa cresti aderenta si a poi sa ai cuplu in momentul in care lasi frana.
La raliu cat si la circuit ambreajul se foloseste doar la plecarea de pe loc toate vitezele se schimba in sus si in jos fara a apasa ambreajul cutiile fiind secventiale cu craboti. Ce debreiaj ce dublu debreiaj...?
intradevar, dansul cel mai frumos e la wrc intrucat caracteristicile competitiei impun un stil de pilotaj putin aparte...si sa vezi ce fain era asta in anii 80 cand aveau saracii 3 pedale, dar aici avem de a face cu un Holden V8 pe circuit care e alta mancare de peste... WTC_Rider - "LOL!!! Ca o gluma buna" - intradevar e o gluma ce ai zis tu, dar una proasta... spui ca alergi in america de nord (state?) de peste 15 ani dar incurci stangul cu dreptul... oricum, ca o parere personala, cursele in state sunt de rahat (mestere, sper ca nu e ne-elegant cum vb acu...), 95% din ele fie fiind in linie dreapta, fie pe un "circuit" care merge stanga, stanga, stanga, stanga and repeat. ca fapt divers, aici http://www.youtube.com/watch?v=IuoZeuSgEj4 e un filmuletz in care se foloseste atat heel and toe cat si double declutch.
a zis-o Dino cel mai bine. "heel and toe" a aparut ca o alternativa la double (de)clutch, mai simpla, mai rapida, dar e valabila mostly pt cutiile obisnuite, manuale, si care double declutch nu mai e ceva obligatoriu de cand cutiile au sincronizatoare, which happened a long time ago. la cele secventiale e nici nu se mai pune problema de debraiere manuala, si asemenea cutii au cam toate (ca sa il contrazic putin si pe el :) ). altii mai in tema clar decat voi si noi poate zic: "cutia cu craboti este o cutie fara sincroane, la care pinioanele au un numar mic de dinti cu corpul foarte mare (craboti). Schimbarea se face fara ambreiaj, ei se cupleaza direct unii cu altii, dar schimbarea trebuie sa se faca cu o forta mai mare, daca schimbatorul nu e asistat hidraulic.
singura data cind se foloseste ambreiajul e la plecarea de pe loc, cind se aude si un zgomot foarte puternic. unii schimba cu ambreiaj citeodata, mai ales pe frina de motor, ca sa protejeze crabotii, care altfel au o durata de viata oarecum redusa (500-1000 km speciale intre revizii). datorita schimbarii fara ambreiaj se cistiga enorm ca timp, dar exista o plaja optima de turatie la schimbari, cind intra usor in viteza si nu sunt asa solicitati crabotii."
concluzia 1: mai multa informare inainte de prea multa vorba
concluzia 2: vreau si eu niste racing shoes ca aia :D. sunt prea tari!
Numa' bine!
O zi buna !!
fa-o acum ...pana nu iti plesneste un vas de sange la cap !!!