VIDEO: New Holland NH², primul tractor pe hidrogen

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.08.2010
Pilele de combustibil îşi dezvoltă prezenţa şi în domeniul agricol. New Holland a anunţat că va prezenta NH², un concept de tractor pe hidrogen.

New Holland a prezentat în Statele Unite conceptul primului tractor pe baza de pile de combustibil. Numele său oficial este NH² şi, conform datelor tehnice oferite de producător, vehiculul agricol dispune de un motor pe hidrogen care dezvoltă 106 CP

Conceptul va fi prezentat oficial în cadrul salonului Farm Progress, care va avea loc începând cu 31 august la Boone, Iowa. NH² dispune de un motor electric alimentat pe bază de hidrogen, transformarea hidrogenului în energie electrică fiind realizată, la fel ca în cazul conceptelor de autoturisme cu ajutorul unor pile de combustibil. Cutia de viteză care acompaniază ansamblul este una cu variaţie continuă.

Comentarii (6)

  • @Mircea
    Cred ca traducerea mai potrivită ar fi "pilă de combustie", nu de combustibil. Ştiu că e vorba numai de exprimare, dar mi se pare că în momentul în care auzi cuvântul "combustibil" deja te duce gândul la motoarele termice (cu ardere), care produc noxe. Aceste motoare, în care H2 reacţionează cu O2 rezultând electricitate şi vapori de apă sunt mult mai avansate şi mai nobile tehnologic şi de accea cred că ar suna mai bine termenul de pilă de combustie, termen care este deja folosit oficial în limba română.

    Pe de altă parte, respect pt cei care încearcă să ducă progresul în toate domeniile economice!
    10 0
  • gabi_o
    II ajung 106 CP?
    Pt ca nu cunosc, intreb.
    "Doar" 106CP pt un tractor? Cuplu=?
    3 3
  • ...da...la astfel de masini nu caii conteaza cat mai ales cuplu...la tractoarele (tiruri)care au 4-5 sute de cai...insa 1 mie si ceva de NM
    8 0
  • @gabi_o
    In primul rand ii ajung caii, ca nu ii foloseste la viteza tractorele facute la brasov aveau 65 si 101 cai putere si trag de rup, trage ditamai busteanul prin padure. In al doilea rand acest tractor este un concept nu este unul de serie, si care probabil nu va fi fabricat in serie, deci nu va fi comercializat/folosit la munci agricole etc
    7 0
  • AndreiRN
    Jucarie
    O jucarie frumoasa pe bani statului.
    Era mult mai practic un tractor pe gaz metan care se gaseste ff usor pe la ferme sau e chiar produs de ferme dar ...... unde era profitul.
    1 4
  • parasutistu
    ce fac petrolisti
    DACA AU REZOLVAT PROBLEMELE CU CORODAREA MOTORULUI SI FRECARILOR .OK...DAR CE ULEI MOTOR AU ..I-MI TREBUIE SI MIE ..TRACTORIST DOAR LA PRIMA BRAZDA..PE URMA GPS..DAR LA BRASOV CIND SE VA FACE IN SERIE..AUTOMARKET DATI-MI UN SCHIMB DE ULEI.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru