NH2, primul tractor alimentat cu hidrogen

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.02.2009
New Holland a dezvoltat un tractor alimentat cu celule de hidrogen. Acesta este asteptat in versiune de serie abia in 2013.

Pentru cei care credeau ca inovatiile tehnologice vizeaza doar masinile de masa, americanii de la New Holland vin sa contrazica aparentele. Americanii au dezvoltat primul tractor capabil sa functioneze cu celule de hidrogen chiar daca, momentan, vehiculul este doar in stadiu de concept.

Botezat NH2, tractorul ecologic este echipat cu un sistem de celule de combustibil care creeaza energie pentru a pune in functiune un motor electric de 106 cai puetere. Resursele sunt transmise ambelor axe ale prototipului.

In acest stadiu, creatorii tractorului pe hidrogen intampina probleme legate de autonomie si pretul foarte mare al echipamentului. NH2 ofera o rulare normala timp de doar 1.5 sau 2 ore.

New Holland a anuntat ca va continua procesul de dezvoltare si ca spera sa inceapa testele versiunii de productie in cel mult doi ani. Modelul de serie va fi gata pentru vanzare abia in 2013.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru