VIDEO: Nissan isi prezinta noul motor de 1.6 litri si 190 CP

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 15.02.2010
Nissan a montat sub capota lui Juke, noul sau crossover de oras, un motor inedit care dezvolta 190 de cai dintr-o cilindree de 1.6 litri.

Comentarii (10)

  • Opinie
    Cool! Daca ma gandesc bine cei 190 de cai sunt arhisuficienti pentru drumurile din Romania. Juke, esti pe drumul cel bun!
    12 1
  • Claudiu
    Acest motor va fi oferit si de Renault
    In 2007, in cadrul aliantei Renault-Nissan s-a hotarat ca in viitor toate motoarele pe benzina sa fie dezvoltate de Nissan, motoarele diesel urmand sa fie apanajul Renault . Revenind la motor, acest 1.6 GTDI se anunta un best-seller .
    15 3
  • mai au pana ajung pe mazda cu 1,3 de 240 CP...si acuma nu prea mai e indicat sa te arungi pe o japoneza la cate probleme au aparut cu ele...
    1 26
  • Cornel
    Tehnologia de la axele cu came e copiata dupa Ford.
    1 14
  • @lamborghini
    Pai motorul de 1.3 240 CP de la Mazda este rotativ... nu are nicio treaba cu vreun motor turbo...
    11 1
  • Crisitian
    Cam tarziu :)
    Mai, Renault mai bine s-ar gandi cum sa reuseasca sa-si faca toate motoarele Euro 5, ca vad ca e cam greu pentru ei si numai un singur motor de pe Megane,care respecta norma



    Opel monteaza pe Astra din 2006 un 1.6 turbo 180 cai si 230 Nm.
    Si nu are injectie directa sau VVT.
    Iti dai seama ce poate sa faca cu injectie directa si VVT
    Urmeaza... :) :)
    3 11
  • Ramane de vazut cand o sa se poata cumpara astfel de motoare pe masini "cinstite" la care sa nu ti se bage pe gat un pachet " premium" de optionale care sa iti scoata din buzunar niste bani pe care, trebuie sa recunoastem, nu merita sa ii dai in plus pentru masina pe care o cumperi ( valabil plecand de la logan si oprindu-ne la o masina Premium .. unde este premium tot ce ceri in plus, si ceri pt ca vrei nu pt ca ti se baga pe gat.. ) .
    Ar fi o miscare destul de cretina sa ofere motorul asta numai pe cinestie ce versiune de masina "super-echipata" cu clima si scaune incalzite care costa cu 7000-10000E mai mult ca versiunea de baza cu aer manual si scaune reglabile pe inalime ( asta a devenit un standard in cam toate categoriile ) .
    Nu pot sa nu imi amintesc de Peugeot , care da motorul de 1.6 numai pe un 207CC, un 308CC si un 3008 care au niste super dotari si un pret fantastic...comparativ cu versiunile de "baza" cu motoare de 1.6 cu 110 sau 120 de cai . Sincer as vrea sa pot cumpara un Peugeot ... sau un Renault/Nissan cu un motor "fantastic" dar fara sa mi se bage pe gat optionale de 5000E ... cam cum poti cumpara un BMW 320i care nu are decat motrul diferit de 325i sau 318i .. iar optionale bagi cat te tine buzunarul .
    2 5
  • @unckle
    Poti sa te muti in Marea Britanie. Cei de acolo au inteles cu mult timp in urma acest lucru si ofera variante cu dotari minime si cu motor puternic pentru multe modele. Exemple pot sa iti dau: Fiat Brovo, Renault Clio, majoritatea Fordurilor (ma refer la echiparea Zetec S unde in loc sa iti dea clima automata si iluminat tip submarin iti dau motoarele mai puternice si suspensii sport) si mai sunt, dar nu le stiu pe toate.
    2 0
  • AndreiRN
    Scurta folosinta
    Un motor performant dar cu o scurta viata de folosinta. La 5 ani ajunge masina la reciclare si de fapt asta e in interesul lor. Tineri se vor arunca fiind impresionati de performanta si nefiind cunoscatori in ale mecanici. Directia viitorului.
    0 6
  • gigibidon
    :)
    la fel ca si individul de mai sus:) care le stie pe toate.O masina nu crapa chiar atat de usor...totusi suntem in 2010 au mai evoluat materialele,au mai crescut precizia sculelor,etc...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru