VIDEO: Robotii Nissan care evita accidentele rutiere

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.12.2009
Nissan a creat un nou robot, pe care l-a numit Eporo, care are rolul de a studia si dezvolta tehnologia viitorului pentru evitarea accidentelor rutiere.

Nissan a dezvoltat un nou robot, pe care l-a denumit Eporo. Acesta are un algoritm de functionare inspirat de bancurile de pesti si are rolul de a testa si dezvolta viitoarele sisteme de siguranta care vor echipa modelele Nissan ale viitorului. Acesti roboti se deplaseaza dupa trei reguli simple, iar scopul lor este sa ajunga cat mai repede in acelasi loc fara nicio coliziune.

Regula numarul unu a algoritmului spune ca robotii Eporo trebuie sa schimbe directia de mers fara a se acrosa cu ceilalti. Regula doi obliga robotii sa circule unul langa altul in timp ce pastreaza o distanta de siguranta si isi coordoneaza vitezele de deplasare, pe cand cea de-a treia regula ii trimite pe acestia sa se conecteze cu robotii care sunt blocati in locuri inaccesibile. Robotul Eporo utilizeaza un sistem de comunicare Ultra Wideband si un laser pentru a functiona corespunzator.

Rezultatele cercetarilor vor fi aplicate in cadrul programului Safety Shield de la Nissan.

Comentarii (1)

  • You buy a Nissan, you buy future technology
    Japonezii astia m-au fascinat intotdeauna... au asa o genialitate copilareasca... am cunoscut cativa japonezi odata... pur si simplu n-ai cum sa nu-i simpatizezi... sunt ordonati, disciplinati, respectuosi si foarte muncitori :)
    Legat de ideea asta a lor, sa stiti ca au dreptate: intotdeauna ai sanse mai mai de supravietuire intr-un banc de pesti, decat ca pestisor singur :))
    Acum serios... luand in calcul ca masinile se inmultesc, iar soselele nu devin mai late, ar putea fi o solutie de viitor pt decongestionarea traficului.
    15 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru