VIDEO: Test de impact - Renault Vs. Volvo

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 13.09.2007
Baietii de Fifth Gear s-au gandit sa analizeze consecintele unui impact intre un Volvo 940 si un Renault Modus.

Comentarii (11)

  • fotbal
    5 stele
    Se vede foarte clar si s-a si demonstrat ca Renault este cel mai bun constructor cand vine vb de siguranta pasagerilor ....pana si Volvo a ramas de caruta chiar si cu unele modele noi nu reusit sa scoata 5 stele
    0 2
  • Mr. Honda
    mere vs pere
    Volvo ala e mai mult mai batrin ca tine, pe cind Modus e o masina in productie. Se compara mere cu pere. De ce nu au testat Modus (2004) versus S40 (2004) de exemplu? Adica doua masini din aceeasi generatie.
    1 0
  • Chiar asa?
    "Renault este cel mai bun constructor cand vine vb de siguranta pasagerilor."
    Ei da, chiar asa?Nu ma innebuni!Lasa-ma sa-ti spun ca pe cand Renault nici macar nu putea visa la centuri cu pretensionare, ABS, tetiere active sau airbag-uri, Volvo, si in special Mercedes-Benz erau experti consacrati in domeniu. Sa te fac sa intelegi:Volvo e un expert recunoscut al sigurantei automobilelor(detine Volvo Safety Center, un complex centru de testare a sigurantei, a brevetat sisteme precum SIPS sau WHIPS), ca sa nu mai vorbim de Mercedes-Benz, inventatorul crash-testelor(in anii '50-'60, inginerii marcii realizau teste riguroase de impact, in care, pe post de manechine, foloseau cadavre invelite in folii de panza, tocmai pentru a putea evalua intr-un mod mai exact efectul unui impact puternic asupra corpului uman), inventatorul centurilor cu pretensionare, primul constructor ce a oferit optional(in Germania) airbag pentru sofer(1971-pe S-Class W126), inventatorul ABS-ului(1978), ca sa nu mai amintesc de ESP(1995) sau prima generatie PRE-SAFE™(2002), si mai nou, ideologia PRO-SAFE™(2005). Iar inovatia continua, in cazul ambilor constructori de automobile.
    In concluzie, afirmatia cum ca Renault ar fi top of the class cand vine vorba de siguranta este un pic prea deplasata!Constructorul francez nu se poate ridica la inaltimea lui Volvo sau a lui Mercedes-Benz in privinta sigurantei prin absolut nimic!5 stele la EuroNCAP?Mmm, nu e relevant absolut deloc!

    Peace!
    1 0
  • mere vs pere
    Au comparat nu mere cu pere, ci coada vacii cu p#&a calului. Cat costa un Volvo 940 fata de Modus? E normal ca o masina de cateva ori mai ieftina, care este mai mare, mai confortabila si mai puternica sa aiba si unele dezavantaje.
    Comparatia lor e la fel de absurda ca un Volvo nou vs Renault Safrane.
    0 0
  • cressty
    prostia omenesca
    ce draq fac astia mah comparatie cu clase diferite de masini si deferentza mare de ani..... ei compara volvo din 1990 si renault din 2006. nu e corect...
    0 0
  • URAGANU
    interesant si de retinut
    Eh, ca si ceilalti englezoi de la Top Gear fac si ei o mica reclama mascata. Oricum interesat cum a evoluat tehnologia materialelor absorbante de socuri, poate salva chiar vieti cu toate ca par doar niste plastice ieftine. Ar fi trebuit sa testeze un Smart cu un Modus, atunci sa vezi cat se indoia Modusul :)))
    1 0
  • lol
    au comparat masinile astea asa pentru a arata diferentele de siguranta la care au ajuns.

    deoarece volvo era printre cele mai sigure la vremea respectiva. este evident gradul de siguranta la care au ajuns chiar si cu cele mai mici modele.
    0 0
  • Giulian
    Testul a incercat sa compare renault cu volvo si nu a reusit. Modus-ul este renumit pentru faptul ca se deformeaza foarte greu (nu am citit articole despre asta ci am simtit-o pe pielea mea si am vazut modus-urile in service). Spre exemplu mie a reusit la bora sa-mi deformeze serios prag+montantii de pe o parte+usile de pe o parte+podea+scaun sofer+bancheta spate+lonjeroane (a fost impact lateral perpendicular) si el sa aiba doar bara+capota+faruri+radiator afectate. Modus e prea bun! Nu e volvo prost. (cel din film e un junghi de volvo mancat de rugina)
    0 1
  • cercetatori englezi = cofetari
    compara doar ce vor si cu cine le convine. Volvo din 1994 cu Renault din 2006. De ce nu au testat 2 "break-uri"? Shpaga Renault e buna si in Anglia.
    1 0
  • anonim
    impact BMW-VOLVO
    http://www.metacafe.com/watch/510378/video/R/CFD_1002/
    test fara pasageri!totusi masini mai de aceiasi varsta....
    0 0
  • abureala
    trenuia sa compara renaultul cu un volvo v 40 sau s 40 nu cu un hirb de volvo de peste 12 ani
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru