Viitorul Lamborghini Aventador va atinge 100 de km/h în 2.9 secunde

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.12.2010
Noul Lamborghini LP700-4, botezat de presă Aventador, va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 2.9 secunde. Viteza maximă va fi de 350 km/h.

Esential

2.9 secunde îi sunt necesare viitorului Lamborghini Aventador pentru a atinge 100 de km/h.
350 de km/h este viteza viitorului supercar Lamborghini.

Pe măsură ce ne apropiem de Salonul Auto de la Geneva, programat în luna martie a anului viitor, tot mai multe informaţii despre viitorul urmaş al lui Murcielago încep să apară în presă. După descrierea amănunţită a propulsorului V12, ascuns de către ingineri sub capotă, noi surse trădează performanţele supercarului din Sant'Agata Bolognese.

Unitatea pe benzină, de 6.5 litri, este capabilă să ofere 700 de cai putere la 8250 de rotaţii şi un cuplu motor de 690 de Nm, resimţit de la 5500 de rotaţii. Resursele sunt exploatate de o cutie automată, botezată ISR: abrevierea de la Independent Shifting Rod.

Această nouă creaţie a laboratoarelor din Sant'Agata Bolognese poate oferi o schimbare eficientă, garantată în doar 50 de milisecunde. În plus, transmisia cântăreşte doar 79 de kilograme, ajutând astfel la obţinerea unei mase totale reduse.

Ansamblul motor transmisie, completat de o tracţiune integrală Haldex de ultimă generaţie, va garanta performanţe greu de egalat în segmentul supercarurilor.

Lamborghini promite că Aventador, aşa cum a fost el botezat momentan de presă, va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 2.9 secunde, acul vitezometrului urmând să se oprească la 350 de km/h.

Se pare că aceste ingrediente au stârnit deja interesul asiaticilor cu dare de mână. Un comunicat oficial emis de Lamborghini Singapore anunţă că au fost deja contractate peste 50 de exemplare ale viitorului model Aventador.

Modelul a fost expus unui număr redus de clienţi în cursul lunii trecute, când Melvin Goh, preşedintele Lamborghini Singapore, a inaugurat periplul supercarului prin mai multe ţări asiatice, în scop de promovare. Goh a declarat că cererea este motivată de faptul că "noii clienţi înţeleg mai bine produsele din Sant'Agata Bolognese şi sunt dispuşi să rezerve un exemplar chiar dacă nu l-au mai vazut niciodată şi nu a fost momentan lansat."

via | autoblog

Comentarii (4)

  • Waaa daaa !
    Ce sa-i mai ceri la o asemenea masina...
    8 4
  • Noul Lambo
    Masina pare f performanta, dar sunt curios cum se va descurca pe circuit...Iar in curand va aparea urmasul lui Ferrari Enzo, care desi nu va concura cu acest Lambo, va oferi performante si "mai greu de egalat"
    11 2
  • @Automarket
    e hypercar , nu supercar
    0 0
  • andrei
    @adrianos
    replica cu hypercar tot de la top gear ai luat-o nu ?=))doamne ma uimesti..nu mai lua de buna tot ce zic aia..mai omule !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru