Viitorul lui Maybach este sumbru

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 10.07.2007
Activitatea producatorul de lux nu este foarte vasta. Maybach va produce circa 550 de unitati in urmatorii trei ani.

O categorie aparte este cea a limuzinelor de lux. Si pe acest segment al pietei auto exista cateva nume mari care rivalizeaza intre ele. Cand spunem acest lucru ne gandim la Rolls Royce, Maybach si Bentley.

Ciferele de productie nu sunt impresionante, dar valorile unor astfel de masini sunt foarte ridicate. Trebuie sa subliniem situatia existenta la Maybach, unde pentru urmatorii trei ani producatorul de lux a stabilit o cifra de 175 de unitati de productie anuala pentru cele doua modele din gama sa, 57 si 62.

Diferanta fata de principalii rivali este una semnificativa. Spre exemplu, Rolls-Royce are in program productia a 3.000 de unitati in urmatorii trei ani , iar Bentley a 10.000 de unitati. Viitorul lui Maybach nu este atat de roz pe cat ar parea. Pozitia diviziei de lux in cadrul concernului DaimlerChrysler a avut de suferit de pe urma pierderilor financiare venite din partea producatorului american. Acest lucru a determinat ca proiectele viitoarelor modele Maybach sa nu primeasca foate multa atentie.

Un oficial al producatorului de lux a declarat recent ca nu este un secret ca Ocean Drive , prezentat de Mercedes la Detroit, este un Maybach modificat intr-un Mercedes. De asemenea, acelasi oficial a concluzionat ca este greu in acest moment sa faci modele de milioane de dolari, referindu-se la gaurile financiare cauzate de Chrysler in cadrul grupului Daimler.

In ciuda problemelor, se pare ca Maybach va avea in urmatorul an un nou model, este vorba despre o decapotabila care va fi construita intr-un numar foarte redus.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru