Viitorul Mitsubishi Colt va deveni un model global în 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 10.12.2010
Mitsubishi va lansa în 2012 noua generaţie a modelului Colt. Asemeni rivalilor de la Nissan, japonezii ţintesc o distribuire globală a modelului subcompact.

Strategia adoptată de Nissan, care îşi propune să facă din Micra un model global, va fi copiată şi de Mitsubishi. Constructorul japonez plănuieşte să lanseze o nouă generaţie a subcompactului Colt în următorii doi ani. Modelul va fi responsabil pentru imaginea Mitsubishi pe mai multe pieţe mondiale, de producţia sa urmând să se ocupe noua uzină deschisă de japonezi în Thailanda.

Momentan nu există foarte multe informaţii despre viitorul Colt, noua generaţie fiind programată pentru debutul în serie abia în 2012. Sub caroseria modelată de o nouă filosofie de design, Mitsubishi va ascunde o platformă nouă, precum şi motorizări noi. Niponii ar putea propune doar motoare mici, de 1.0 litri şi 1.2 litri, aspirate normal, precum şi o versiune turbo a acestuia din urmă.

Noul Colt va fi capabil să-i asigure uzinei din Thailanda o capacitate de producţie de 200.000 de unităţi, cu mult peste cea de 150.000 actuală. Dacă totul va merge conform planului, am putea vedea primele imagini ale noului Colt în cadrul unui salon auto de anul viitor. 

via | leblogauto 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru