Viitorul Mitsubishi Lancer EVO XI va fi hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.01.2010
Viitoarea generatie a modelului de performanta Lancer EVO XI va beneficia de serviciile unui sistem hibrid, al carui motor electric va oferi aproximativ 63 de cai putere.

Esential

63 de cai ar urma sa foere motorul electric
4.5 este timpul necesar sprintului de la 0 la 100 km/h.

Zvonurile privind o posibila versiune hibrida a viitoarei generatii Mitsubishi Lancer Evo XI incep sa prinda contur, dupa ce surse neoficiale din interiorul constructorului japonez au confirmat aceste informatii. Solutia ecologica ar urma sa imbunatateasca manevrabilitatea si performantele masinii.

Cel mai probabil, motorul supraalimentat de 2.0 litri, care isi va transmite resursele puntii spate, ar urma sa fie completat de o unitate electrica de 63 de cai putere, destinata sa invarta rotile anterioare. In aceste conditii, motoarele vor fi suficiente pentru a-i asigura viitorului Evo XI un bagaj de peste 350 de cai putere si posibilitatea de a accelera de la 0 la 100 de km/h in 4.5 secunde.

Nu este exclusa nici capacitatea modelului de performanta de a functiona numai in mod electric, utilizand energia setului de baterii. Inginerii japonezi vor fi nevoiti sa ia in considerare toate aceste noi elemente si sa se straduiasca sa pastreze o masa redusa a modelului.

Pe langa trenul de rulare hibrid, viitorul Lancer EVO XI va oferi clientilor sai un control mai bun multumita eliminarii ruliului cu ajutorul unor suspensii active si a unei servo-asistente bune.

Viitorul EVO XI va debuta cel mai probabil in 2011, anul in care pe piata isi va face loc si noul Lancer, dezvoltat pe platforma dezvaluita recent de Mitsubishi odata cu conceptul PX-MiEV.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru