Viitorul Volkswagen Golf GTI ar putea avea 260 de cai putere (+video)

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.06.2012
Volkswagen ar putea oferi noua generaţie GTI, dezvoltată pe Golf 7, cu un pachet ce însumează 260 de cai putere şi un diferenţial frontal inovativ.

Esential

260 de cai putere ar putea livra viitorul Golf GTI.

Anul acesta este unul extrem de important pentru Volkswagen. Constructorul german va dezvălui la Salonul Auto de la Paris, programat în toamnă, noua generaţie a celui mai bine vândut model al său: Golf. Compactul va fi lansat alături de versiunea sa sportivă, binecunoscutul GTI, declinat în prezent chiar şi în varianta cabrio.

Se pare că noua generaţie a hot-hatch-ului va fi cu mult mai puternică decât ce vedem în prezent pe piaţă. Deşi se credea că unitatea turbo de 2.0 litri va livra cu 15-20% mai multă putere decât cei 207 cai actuali, informaţii neoficiale, furnizate de Autocar, anunţă o evoluţie majoră.

Viitorul Golf GTI nu se va mulţumi cu 230 de cai putere, ci cu 260. Dacă informaţia se va confirma şi vom vedea un GTI atât de puternic, înseamnă că derivatul Golf R, care are acum 266 de cai, va putea sări uşor peste pragul de 300 de cai.

Puterea va fi transmisă doar punţii faţă şi va fi controlată cu un diferenţial nou, botezat VAQ, capabil să îmbunătăţească major ţinuta de drum.

Potrivit unor surse din interiorul VAG, chiar şi fără plusul de putere de aproape 50 de cai, noul Golf GTI va putea scoate un timp mai bun pe Nurburgring decât actuala generaţie, doar folosindu-se de noul diferenţial VAQ.

via l carscoop

Comentarii (7)

  • chuck norris
    sa vedem
    sunt curios cum va fii
    8 4
  • Vasilica
    Ati vazut cum se inclina la curbe sigur va fi sub logan ca de obicei.Un 1.6 RS il face daca are si geamuri tiganesti"fumurii"
    8 13
  • Tinand cont ca cei mai importanti competitori ai GTI-ului au peste 250 CP, mi se pare normal ca si urmatoarea generatie de Golf GTI sa aiba cel putin 250 CP. Chiar mi se parea un mare dezavantal al GTI-ului.

    @Bogdan Mirică - in Romania, ca si in mare parte din Europa, se foloseste sistemul metric de masura. Golf GTI are 210 CP, nu 207, iar Golf R are 270 CP, nu 266.
    12 2
  • cu un singur "i" probabil
    3 0
  • cris.g
    Sper ca plusul de putere sa nu insemne si o suspensie mai joasa si mai tare decat cea a actualului GTI. Un foarte mare plus al GTI-ului este (si a fost mereu) faptul ca este o foarte buna masina de zi cu zi, este o masina polivalenta. Ar fi pacat sa piarda acest atuu. Spun asta prin prisma faptului ca vreau sa achizitionez un GTI, iar daca 7-le va fi prea extrem, voi lua un 6. Sper doar sa se mai poata comanda 6-le in momentul in care vom sti sigur ce inseamna 7 GTI.
    3 1
  • Neinteresanta ca masina,MADE in Tschechien (Cehia).,la fel ca si Skoda.
    2 8
  • phlorin81
    Sa intelegem ca datorita acestui aspect viitorul Golf R va prelua motorul de 2.5 litri si tractiunea integrala de pe RS3????
    hmmm......
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru