Volkswagen ar putea vinde anul acesta 7 milioane de maşini

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.10.2010
Grupul german se apropie ameninţător de Toyota, analiştii estimând că până la finele anului Volkswagen va vinde aproximativ 7 milioane de vehicule.

Nemţii de la Volkswagen îşi continuă ascensiunea pe scena auto şi încearcă să reducă diferenţa care îi desparte de Toyota. Constructorul german ar putea totaliza şapte milioane de vehicule vândute la nivel global, o cifră care îl apropie periculos de mult de rivalul japonez. Dacă previziunile se adeveresc, diferenţa dintre Toyota şi Volkswagen s-ar putea reduce de la 1.5 la doar un milion de unităţi.

În primele nouă luni ale anului, cele şapte branduri de sub tutela grupului Volkswagen au reuşit să bifeze vânzări în creştere cu 12.7 procente, totalizând 5.4 milioane de exemplare livrate. Un analist londonez declară că evoluţia surprinzătoare din China, volumul mare din Statele Unite şi creşterea cotei de piaţă în Europa ar putea face ca Volkswagen să vândă 7 milioane de maşini anul acesta.

Până în luna septembrie Volkswagen reuşise să vândă 2.5 milioane de unităţi în Europa, echivalentul unei creşteri cu 1.1 procente. Pe piaţa din China însă, creşterea a însumat 39% până în luna a noua, germanii livrând 1.5 milioane de unităţi.

Nici pe piaţa din SUA lucrurile nu au stat mai rău, vânzările fiind în creştere cu 21%, până la 267.500 de unităţi.

Prezent la Salonul Auto de la Paris, Christian Klingler, şeful departamentului de vânzări VW, a declarat că ţinta de 10 milioane de vehicule vândute anual ar putea fi atinsă chiar mai devreme de 2018, anul în care germanii plănuiau şi detronarea liderului Toyota.

via | automotivenews

Comentarii (13)

  • masini adica copii XEROX
    9 19
  • Marius
    Mai vedem noi.
    1.Este posibil ca, dupa constructorii auto number one la nivel mondial - GM si Toyota, grupul VW va deveni gigantul numarul unu in materie de unitati vandute. Simplitatea designului, functionalitatea, tehnica buna si fiabilitatea.......iata ingredientele unui business de succes.
    2.NOTA BENE: In Turcia avem cei mai scumpi carburanti, conform sursei automarket.ro - mai concret 1.8euro/litru carburant. In Uniunea Europeana pretul este de 1.3 - 1.5 euro. Deci, chiar si la un cost de 3-4 euro/litru carburant, lumea tot va conduce in draci masini pe sosele. Asta inseamna inca 10 ani de dominatie a motoarelor otto si diesel. Asadar, VW are mari sanse sa detroneze Toyota.
    Totusi, dupa ce se va renunta masiv la motoarele cu ardere interna, mai mult ca sigur avantajele noilor tehnologii vor fi de partea asiaticilor. Ce dracu, japonezii vand milioane de hibride din 1998 incoace, pe cand europenii nostri inca viseaza la conservatorism, dieseluri si tractorase. In ritmul asta, vor fi sufocati de noile tehnologii ale americanilor si asiaticilor. S-ar putea ca, dupa brandurile britanice vandute indienilor si chinezilor, sa urmeze si randul nemtzoteilor, care de 100 de ani si mai bine se cred invincibili in materie de tehnologii auto. Mai vedem.
    7 8
  • Xerox
    Xerox , da se vand , si asta conteaza , sa-ti gasesti masina potrivita intre toate copiile xerox cu sigla VW .

    Dar e vorba de tot grupul nu numai de brandul VW .
    6 8
  • mda!pe principiul...
    prostia nu tine cont de granite! limba vorbita difera in rest...sunt peste tot..!!
    5 25
  • george
    FOARTE CORECT
    @ edi80

    Sunt multi natarai pe fata Pamantului dar parca astia din Rumanica sunt prosti de le curg mucii-n gura...
    3 19
  • VW Group a anuntat ca obiectivul de a vinde 10 milioane de masini pana in 2018 va fi atins pana in 2015 .
    Presa germana a anuntat azi ca obiectivul VW Group de a vinde 10 milioane de masini anual pana in 2018 va fi atins cu 3 ani mai devreme, respectiv 2015, la vanzarile sale urmand a fi cumulate si vanzarile Porsche, MAN ( preluarea totala este iminenta, in prezent VW Group detine 29.90 % iar Ferdinand Piech este si presedintele MAN SE ) si Scania ( The carmaker is bringing forward its goal to exceed 10 million unit sales by three years to 2015, Manager Magazin reported, citing internal planning.

    Volkswagen is aiming for 10.2 million unit sales five years from now, including sales from Porsche SE, MAN SE and Scania AB, the magazine said. VW originally intended to pass the 10 million-mark in 2018, it said. ) . De asemenea nu este exclus ca in 2011, VW Group sa cumpere un pachet important in cadrul Mazda ( minim 20 % ), presa germana anuntand de mai multe ori in acest an ca VW Group este interesat de Mazda in cazul in care Ford va decide sa se retraga din structura actionariatului Mazda ( este pe punctul de a o face ), iar la fel ca presa nipona cu profil economic ( ex. Nikkei ) si presa germana de profil economic este foarte exacta cand vine vorba de companiile germane . Nu este exclus ca in 2011 la Frankfurt, Mazda sa fie prezentata ca cel mai nou membru al familiei VW Group .
    7 5
  • @Marius
    exista etanol si biodiesel ( ulei de rapita ) , primul e deja foarte folosit in U.S.A. necesitand doar mici modificari la motor , iar al 2-lea mai asteapta fiindca nu-i ( inca ) destul de bun , dar va "evolua"
    8 2
  • Aoleuuuuuuuuu.....stiu ei care
    S-a mai descoperit in romanica o specie este vorba de atotstiutorul si clarvazatorul.De ce nu aveti incredere in oamenii astia care cu asta se ocupa?Mai exact ei stiu sa vanda ceva.......nu ca rumanasii
    1 5
  • corect ion uite ,eu ii cred ,pe bune...doar is specialisti
    2 3
  • de cand astepta edi un articol in care sa isi mai verse putin veninul...sunt doar fiare nu-i asa edi?
    4 4
  • @edi80
    n-am zis ca nu este folosit deloc sau ca e ceva recent , doar ca nu a ajuns peste tot ; deoarece , comparativ cu motorina , are o durata de pastrare mai redusa ( circa opt luni ) , putere mai mica a motoarelor , vascozitate si punct de inflamabilitate mai mare
    5 1
  • vw e ca Hitler... blonzi cu ochi albastri, blonzi cu ochi albastri....ce bine ar fi sa zica vw GATA, NE AJUNGE, la finalul celor 7 milioane de conserve plicticoase(masini)
    4 5
  • Ivanoff
    Mda...
    Bogdane,dc imi amintesc bine si anul trecut am mai citit stirea asta,in linii mari,insa si dupa ce au mai cumparat N-spe marci muribunde ajungand in felul acesta la 77 :) pe japonezi tot nu ii ia si nici nu-i va lua in graba...pana una alta,nu stiu sa-i fi luat nici pe GM.
    PS: Sau e cumva un soi de marketing ieftin stirea asta si eu nu m-am prins?...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru