Volkswagen de 6500 de euro!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.10.2006
Este cat se poate de real. Volkswagen pregateste o lovitura pe pietele europene prin lansarea unui model al carui pret nu va depasi, spune presa germana, 6500 de euro.

Germanii de la AutoBild anunta in ultimul lor numar (in foto, imaginea de pe coperta publicatiei germane) faptul ca Volkswagen pregateste un inlocuitor pentru modelul Fox, care deocamdata se produce in Brazilia. Anuntat ca un model al carui pret nu va depasi 6500 de euro, VW-ul al carui nume ramane inca necunoscut afiseaza noul stil de design care caracterizeaza actualele modele din gama constructorului german.

Este al doilea proiect de acest gen anuntat de un producator auto european de prima mana, dupa ce Renault a dat lovitura cu Dacia Logan, chiar daca cele doua modele nu fac parte din aceeasi clasa. Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Logan a fost anuntat ca un model de 5000 de euro pentru ca pretul sa ii urce treptat, pana la lansare. Cauza oficiala a majorarii preturilor a fost, va reamintim, prezenta in dotarea de serie a unor elemente tehnice si de confort mai scumpe motivate prin faptul ca “vest-europenii nu pot sa conceapa o masina din care acestea sa lipseasca”.

Ei bine, chiar daca viitorul model VW va costa, mergand pe aceeasi linie, pana in 8000 de euro, acesta va reprezenta o varianta cu adevarat demna de luat in seama pentru publicul al carui principal criteriu la cumpararea unei masini este pretul. Mai mult, avand in vedere numele constructorului, calitatea si siguranta viitorului exponat al gamei Volkswagen vor trebui sa se ridice macar la nivelul lui Logan, ceea ce va insemna un asamblaj corect al elementelor interne si un rezultat EuroNCAP de minimum 3.5 stele.

In aceste conditii, sisteme ca ESP sau cel de control al tractiunii in dotarea de serie par simple presupuneri, desi publicatia germana afirma cu tarie ca ele vor exista in fisa tehnica a viitorului model. Daca este sau nu adevarat acest lucru vom vedea in viitorul apropiat, cand va vom prezenta urmatoarele indicii referitoare la noul model german.

Comentarii (27)

  • YMihai
    VW
    ...nice ...
    0 0
  • alexutus
    vw
    era si timpul de acum ...
    0 0
  • cristi
    VW
    pana nu vad nu cred!!! e prea frumos sa fie adevart!
    0 0
  • ww
    super tare
    0 0
  • ATENTIE
    Pai mai incape in discutie ca daca va fi mai bun ca DACIA noul VW? Nu inteleg cum sustineti cu atata tarie si ridicati in slavi in fata firmei VW, caruta mortala numita DACIA.
    Ce naiba domnilor ati ajuns sa comparati pacaleala de Dacie cu un VW? oricare din gama? Dacia cu un motor de 1400 cmc. cu un consum urban de 11 la suta (comparabil cu al unui BMW de 3000 cmc), si cu o greutate de 900 kg? egala cu a unui VW LUPO? pai cum sta Dacia aia pe sosea?
    Sa nu uitam ca Dacia este la coada fata de ceilalti constructori, va rog recititi performantele Daciei: consum , greutate, fiabilitate, frane, va rog! Nu va lasati pacaliti de o Dacie! Desigur ca VW ramane net SUPERIOR, in primul rand ca se fabrica in GERMANY!!!! cu muncitori germani si nu cu romani, si bineinteles ca are proiectanti germani, cu care nu ne putem noi compara! am dreptate? DACIA e pe ultimul loc si va rog nu mai faceti comparatii ca luati lumea drept fraiera!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • lucian
    DACIA VS VW??? de cand?
    cum adica 'macar la nivelul unui Logan'? Pai VW intotdeauna a fost peste nivelul oricarei DACII la orice capitol! Ma sunteti normali la cap? sa spuneti 'macar la nivelul Daciei'!!!! Pai voi va permiteti sa comparati superioritatea unui VW cu cea a codasei Dacia????? inseamna ca nu aveti cultura si discernamant!! Imi vine sa rad de articolul asta!!!
    0 0
  • ll
    e foarte misto
    0 0
  • secretara18
    buna
    super masina..chiar la un vw vroiam sa ramana....abia astept sa se lanseze:)si mi se pare ieftin nu?
    0 0
  • vreau sa o vad si pe asta
    Sa fim seriosi domnilor, daca VW va scoate un model la 6500, jos palaria, doar ca asta e mai greu de crezut, iar comparatia cu Logan sincer nu isi are rostu, ar fi ca si cum compari un magarus cu un cal de curse.
    0 0
  • cristi
    Sa nu ne grabim
    Eu unul nu vad nicio comparatie cu logan in textul de mai sus. Ba mai mult, scrie chiar ca "Renault a dat lovitura cu Dacia Logan, chiar daca cele doua modele nu fac parte din aceeasi clasa". Se poate face o comparatie la pret insa.

    Nivelul de pret este oarecum acelasi, deci pe o piata pe care primeaza pretul se vor bate. Oamenii se vor gandi "Oare ce vreau? Un VW mic la 6500-8000 de euro sau un Logan care imi da spatiu si atat la acelasi pret?"

    Repet insa. Aruncati cu noroi aiurea. Textul de mai sus nu compara deloc cele doua modele. Cititi mai atent si va veti lamuri.

    Bafta.
    0 0
  • WV de 6500 €
    Cristi, ai dreptate. Nu numai cã sunt douã masini diferite, dar se adreseazã unui public total diferit.
    0 0
  • eu si numai eu !
    wv-ul
    Ce circ, se agita lumea ca proasta pe toate forumurile si pierde timpul incercand sa se dea desteapta (vezi am cazut si eu in plasa). Credeti ca renault nu a putut mai mult cu Loganu ? - eu nu cred - atat au vrut sa scoata- pentru niste taranoi de romani ajunge. Costul loganului este intr-adevar pe la 5000, dar ar fi rupt orice piata daca ieseau cu asemenea pret. Peste tot in lume pretul face vanzarea, iar logan este o pacaleala buna la 5-6000.
    0 0
  • Nemtii sa puna mana sa invete!!!
    N-o sa bata modelul asta niciodata Loganul la raportul pret/dotari. Loganul este superior dpdv al pretului oricarui automobil vest-european. Strainii daca vor sa faca masini ieftine sa invete de la romani.
    0 0
  • Cristi
    Pt unii
    Masina asta s va produce probabil in Brazilia sau intr-o alta tara cu mana d lucru ieftina, sigur nu in GERMANY:)),deci fara muncitori germani....altfel nu au cum sa o scoata la pretul asta...
    0 0
  • masacru
    lol
    Suntetzi beeeton.... in primul rand sa apara masina, si dupa asta o comparam... aja cu presupusul... oricum, nu ma ajtept sa fie cine jtie ce... si pe bune, dk o sa apara in jurul pretului de 8000euro, cu performantele Loganului(totul este posibil... mai ales dk o sa o construiasca in Iran), prefer sa merg cu autobuzul :)))
    0 0
  • VW
    Abia astept sa vad oferta, pentru ca daca va fi asa cum se anunta, cu siguranta voi schimba Loganul intr-o clipita pt VW
    0 0
  • vw
    aiurea logan masina de cind?
    e doar o caruta cu prtentii de masina buna pentru fraerii de romanii sal scoata la acest pret si mai vedem
    0 0
  • mircea
    FOX
    acum exista fox. la un pret foarte bun pe dincolo. intrebarea este daca importatorul il va aduce si la noi (pe FOX nu au vrut sa-l aduca). Eu cred ca nu-l vor aduce - va lovi in Polo - o masina de 12.000. Suna logic, nu???
    0 0
  • andrey
    wv
    tare frate dak o sa fie la 6.500 E !! si numai faceti comparatii cu coaja de dacie !!:)) asta ii cum ai compara romania cu germania !!
    0 0
  • marian
    vw
    Loganul inca este o pacaleala .Repet parerile multora.Loganul nici nu incape discutie , nu se poate compara cu Vw.
    Cineva de aici a spus ca romanul vrea o masina mare la pret de 8000 parca decat una mica l apret de 8000.Pai oaeni buni Vw care il vor scoate nu va avea 2 locuri ci 4 . Iar in spate eu nu joc ping pong. Si oricum conform legislatiei in spate au loc doar 3 persoane lol.Poate taranii vor vrea logan sa-l foloseasca ca remorca :)) sa care legume. Cei din oras vor cumpara Vw.
    0 0
  • cosmin
    vw
    Doamne ajuta! ca prea s-a imputit lumea de jegu ala de logan! Prosteala cum au spus si altii numai ptr romani! Frate daca s-a ajuns sa se faca comparatie intre vw marca consacrata in toata lumea cu dacia logan care de fapt tot dacia este,nu o mai dati cu renault si toate cele ca tot la colibasi este facuta,tot de romani e facuta, tot tabla ai de 2 lei e pe samd.Mai treziti-va fratilor mai evoluati un pic in gandire ca nu cumparam masina sa caram cartofi cu ea! Este ca si cum am cumpara tenisi din Europa ca sunt ieftini si scrie adibas pe ei decat sa luam adidas originali ca am vazut la cineva ca rezista la mersul zilnic si ii poarta toata lumea.CHIR DACA NU ESTE ACEIASI CLASA DE MASINA NU PUTEM SA COMPARAM VW CU DACIA,NICI MACAR CU RENAULT...........NICIODATAAAAAAAAAAA!
    Cu respect!
    0 0
  • vasile
    treziti-va la realitate
    Intr-adevar, ar fi frumos un VW la 6500 - 8000 euro, dar voi credeti ca va aprea in Europa?!?
    Sa fim seriosi. La banii astia nu-ti iei nici macar un Lupo nou care e clasa cea mai de jos a lui VW.
    Si totusi daca nu va place Logan fabricat in Romania, o sa va placa Fox fabricat in Brazilia? E adevarat ca VW bate Renault dar nu cred ca o sa se coboare vreodata la un nivel la care sa faca masini ieftine din materiale ieftine..
    0 0
  • maria fana ww
    ma bucura enorm
    ww a fost si va fi mult mai bun ca dacia sau chiar si renault, pe un astfel de model as da si pretul loganului pt sunt sigura ca merita cu varf si indesat.
    muult SUCCES noului model!!!!!
    0 0
  • Cristian
    Incetati
    Cu cat faceti mai multe comparatii si comparatii ajungeti sa nu mai intelegeti nimic. Totul este foarte simplu fiecare producator e dator sa produca si sa vanda de asta e pe piata. Orice cumparator are dreptul sa aleaga in functie de ce criteriu doreste fara sa denigreze sau sa proslaveasca. Nu uitati ca Romaina a stat in intuneric 50 de ani si nu a asteptat decat nimicuri sau ciurucuri de doi lei dar pe care sa scrie MADE in Germania, Sua, Marea Britanie samd... In momentul in care nu ve-ti mai simti ura asta viscerala pentru ce insemna ceva romanesc indiferent daca achizitionezi sau nu atunci vom fi poate mult mai departe.
    Iesiti din tara mergeti deschideti ochii la ce vedeti nu numai la atractiile turistice sau punctele de interes general si veti constata tot acesti critici ca lumea nu e chiar atat de frumoasa si nu ofera numai covrigi in cozi de caine.....
    Sunt un om de succes in orice caz daca va ve-ti intreba poate ce caut pe aici
    0 0
  • 2flash
    vw
    salutare... aceasta masina va fi fabricata anul acesta si tot anul acesta va ajunge si in europa...pentru ca cei de la vw sau gindit ca cei de la dacia-renault au scos cea mai proasta achizitie vazuta vreodata si ca au dat buful cu cumparatori mai jos de traiul lui ceausescu, in ogigine aceasta cutie expandata ca altceva nu ii poti spune mai usoara ca fosta dacie si mai mare consumatoare ca fosta dacie este un jeg... am avut si greu am mai scapat de ia 3 ani de chin...in totalitate o masina NESIGURA incercati si voi pe piatra cubica sa trageti de volan tare si sa vedetzi ca acest logan merge numai inaite, iar ca sa nu spun de teste la domnul logan era un motor de 1.8 si ceva mai grea decat asta...ptr. cei care au logan si spun este masina perfecta este clara treaba, ori nu au mai avut masini inainte ori au avut tot dacie si au zis ptr drumurile noastre este nemaipomenita, dar va inselati, incercati o masina de la renault din 89' sa vedetzi diferenta, cu mult fatza de logan...
    iar pentru tine cristi sper sa te ajute cineva si pe tine,sau ma faci sa cred ca tu pe unde ai fost numai asa sa intamplat, daca aia stat 50 de ani in intuneric, dar nu toti, in rest mai aveau si lumina, eu pe timpul lui raposatul avem mustang eram singurul din tara si se putea sa stii chiar foarte multe, si lumea este foarte frumoasa daca vrei sa o vezi cu ochii mari, destindete daca esti om personalizat,chiar ce cauti pe aici????? chiar ce nu mai vrei sa vezi cozi deschide un lant de magazine ptr fiecare persoana unul, peste tot in lumea asta este la fel, dar in schimb curatenia, bani, viata este traita altfel, si daca se discuta despre logan ca este o... foarte bine... este o masina de umplutura...
    0 0
  • pepito
    care
    care consum de 11 la logan nu stii ce vb intradevar are consum dar nu de 11 frateee e masina mai slaba da lasa ca iti iei un vw si vedem noi cat i da tu pe reparat mai ales cu drumurilke noaster astea bune din romania
    0 0
  • Adrian
    VW vs Logan din perspectiva unuia care are un VW
    In primul rand va salut, sa trecem repede la subiect. Eu am achizitionat un Vw Lupo din 2002 in 2006 din Germania motor 1.0 - 50 CP ( a fost si lovit ) masina a avut 40.000 de km originali . Am parcurs cu el pana acum aproximativ 130.000 de km pe la noi prin tara si pana in Germania si inapoi. Am schimbat la el o distributie cu piese nemtesti + amortizoare + placute frana. Cu tot cu manopera m-au costat 12-14 milioane deci cam maxim 400 de euro. Eu de cand am luat-o am bagat numai benzina de la OMV - cea care costa 43000 / litru acum - Carrera 100 si i-am schimbat la fiecare 10.000 de km uleiul - Castrol + filtrele de : aer + benzina + ulei. Am vrut sa ii schimb si bujiile si m-am dus la service, le-au desfacut si m-au intrebat daca fac misto de ei ca cika nu au nici pe dracu si ca toate astea de la buna intretinere - benzina f. buna , ulei bun etc...Acuma eu nu stiu ce sa va zic - dar eu cand ma gandesc sa vand vreodata masina asta pai imi vine sa ii dau foc decat sa o vad in mainile altcuiva. Nu m-a lasat vreodata in drum, merge si acuma ca si atunci cand am luat-o si vizavi de Dacia Logan 1.4 MPI si 1.5 Dci m-am luat la intrecere cu cel putin 10 posesori de asemenea automobile si pot sa spun mandru cu mana pe inima ca deshii detin cel mai mic motor de la VW le-am aratat ce inseamna superioritatea motoarelor germane. Nici nu stiti ce sentiment te incearca atunci cand vezi ca desi un Vw Lupo ( asa scrie in talon ) are 970 KG greutate spre deosebire de Dacia 1310 care are 930 KG, zboara pe langa un Logan si RECUNOSC in fata posesorilor de LOGAN ca un LUPO 1.0 nu poate sa intreaca un LOGAN 1.6 MPI care are oricum 100 de CAI spre deosebire de 50 ai mei. Pe scurt am prieteni care au Logan si au mers cu el si au spus ca nu se compara la nimic cu un LOGAN. Am mers si eu si pot sa va mai spun acum fara sa jignesc pe cineva ca nu exista termen de comparatie intre cele 2 masini - si am un singur vis sa vad si eu cum merge un Lupo 1.4 FSI de 105 CP sau un Lupo 1.6 16v GTI de 125 CP. Oricum cred ca e senzatie. Sfatul meu e ca daca aveti 7000-8000 EURO cash, plecati fratilor si luati-va un Lupo smecher cu toate optiunile, ABS, ESP, geamuri, AC/clima, genti, xenon etc... din Germania si nu o sa va para rau garantat. Pai sunt curios cum ar merge un LOGAN la 200.000 de Km este vreun posesor pe aici cu atatia km ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru