Volkswagen eT! Concept - viziunea unui Transporter electric

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.11.2011
Volkswagen, Deutsche Post şi Universitatea din Braunschweig au dezvoltat un concept botezat eT!, menit să anticipeze un viitor model utilitar complet electric.

Atunci când nu îşi lărgeşte gama de modele, Volkswagen caută să îşi canalizeze eforturile constructiv şi în alte experimente. O dovedeşte conceptul eT!, dezvoltat de germani alături de poşta germană (Deutsche Post) şi Universitatea de Artă din Braunschweig.

Expus în cadrul centrului de design Volkswagen din Potsdam, eT! se vrea a fi un vehicul complet electric ce nu are nevoie de şofer. La cerere, maşina poate merge singură la o adresă prestabilită şi poate mai apoi transporta o persoană într-un alt loc, fără intervenţie umană. Pasagerul va putea interveni doar la nivelul vitezei de rulare, fără a depăşi însă limitele legale.

Dezvoltat în primul rând ca un vehicul comercial, Volkswagen eT! beneficiază de un sistem inovativ de deschidere automată a uşilor, înlesnind astfel accesul în habitaclu sau în zona de încărcare. Volkswagen susţine că pachetul de baterii litiu-ion este suficient pentru a asigura o deplasare în condiţii de siguranţă de la casa clientului în orice colţ al oraşului.

Momentan nu există informaţii despre o posibilă lansare în versiune de serie, însă ne putem aştepta la un vehicul de acest gen în intervalul 2012-2014, cel mai probabil un Transporter electric.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • Viitorul T6
    1 3
  • cutie pe roti
    totala lipsa de imaginatie!
    7 0
  • un rahat pe 4 roti!
    1 0
  • iar cu ipadu conectat
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru