Volkswagen isi face padure

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 03.09.2007
VW SUA va planta patru milioane de copaci intr-o zona din Louisiana care va fi denumita chiar Padurea Volkswagen.

Divizia americana a celor de la Volkswagen a anuntat ca, pentru a balansa emisiile de CO2 cu nevoia tot mai acuta de "mediu curat", va participa activ la reimpadurirea unei zone din Louisiana, plantand din fondurile proprii patru milioane de arbori, adica echivalentul unui an de emisii poluante ale masinilor VW vandute in SUA intre septembrie si ianuarie 2008. Zona se va numi chiar "Volkswagen Forest" (Padurea Volkswagen).

Nu este prima data cand un constructor auto incearca sa faca lobby astfel, Peugeot initializand o idee similara in Brazilia, acolo unde francezii au plantat doua milioane de copaci.

Comentarii (5)

  • Flavyuz
    lucru bun
    da este o idee excelenta
    asa o sa auzim si de Padurea Dacia =))
    0 0
  • Bogdan
    impadurire
    Mi-ar placea ca sa existe un proiect de lege in Romania care sa oblige orice dealer auto sa impadureasca o zona de teren echivalenta cu poluarea care o va face fiecare autoturism vandut de acesta pe durate medie de viata a masinii.

    Astfel, daca se considera ca o masina noua are o durata de viata de 10 ani si face anual 15.000km, poluand 130g/km ar rezulta o poluare de 19,5t. Cum un copac in viata lui absoarbe cam 1t rezulta ca pentru fiecare masina se vor planta 20 copaci.

    Astfel se vor reimpaduri zonele tarii si poate si centura Bucurestiului.
    0 0
  • buna idee
    @Bogdan, e o idee f. buna, si daca s-ar extinde legea si pentru combinatele industriale...am putea scapa si de alunecarile de teren+inundatii+praf (mai ales in Bucuresti)...doar ca e cam greu cu clasa politica de la noi...cam prea grei de cap.
    0 0
  • Felicitari!
    Felicitari celor de la Volkswagen pentru aceasta intitiativa!
    0 0
  • florin
    impadurire
    ar fi bine daca si cei care fac bani(si f multi) din petrol ar avea initiativa.bravo vw
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru