Volkswagen lansează Rocktan, fratele german al lui Suzuki SX4

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.07.2010
Colaborarea dintre Volkswagen şi Suzuki ar putea da naştere în următorii trei ani unui model nou în gama nemţilor. Un model poziţionat sub Tiguan, bazat pe SX4, care se va numi Rocktan.

După o serie de zvonuri neconfirmate şi mai multe prelucrări digitale, surse din interiorul Volkswagen vorbesc despre un posibil frate geamăn al actualului SX4. Crossover-ul ar urma să fie poziţionat sub Tiguan, ca dimensiuni şi ca preţ, asemănările cu viitoarea generaţie SX4 urmând să fie foarte vizibile.

Modelul creat la Wolfsburg se va numi Rocktan şi va consemna primul rezultat al colaborării dintre Volkswagen şi Suzuki, după preluarea pachetului de acţiuni de către constructorul german. În condiţiile în care Rocktan va vedea lumina zilei, Volkswagen va lua locul Fiat în vechea alianţă de dezvoltare a modelelor Sedici şi SX4.

Fratele mai mic al lui Tiguan va intra în producţie cel mai probabil în 2013 şi va oferi publicului versiuni cu propulsie faţă dar şi opţiunea unei tracţiuni integrale. Sub capotă, versiunile entry-level vor fi asigurate de dieselul 1.6 TDI de 105 cai putere şi de benzinarul 1.2 TSI de aceeaşi putere.

Rocktan va intra în producţie peste trei ani în cadrul uzinei Ezstergom din Ungaria, alături de noua generaţie SX4.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • e tot suzuki, uitati-va la jante, numai emblema e desenata W...halal...
    4 3
  • Pai e normal mai prostea sa fie asa.Suzuki o sa fie in grupul VW pentru piata din India
    1 2
  • ba yo zik k arata bn...si in plus..e un concept nou de la VW....sunt masini bune dar totusi Suzuki nu mi se pare o alegere prea buna.....o Toyota sau un Hiunday era mult mai intelept
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru