Volvo a lansat noul S60 în România

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.07.2010
Suedezii de la Volvo au lansat modelul S60 şi în România. Debutul vine la patru luni de la prezentarea de la Salonul Auto de la Geneva şi cea mai ieftină versiune a lui S60 costă 30.345 de euro cu toate taxele incluse.

Esential

163 CP dezvoltă motorul diesel al celui mai ieftin Volvo S60.
30.345 euro costă un Volvo S60 entry-level în România.

Importatorul român al mărcii Volvo a lansat aseară noul S60 la noi în ţară. Modelul a venit pe piaţa din România la patru luni de la lansarea oficială din cadrul Salonului Auto de la Geneva şi se prezintă ca fiind cel mai dinamic model al mărcii scandinave. Noul S60 le este destinat clienţilor care caută o maşină de familie din segmentul premium. Versiunea de bază a acestui model pleacă de la 30.345 de euro cu TVA inclus şi este echipată cu un motor diesel de 163 CP.

Lista de echipamente de siguranţa a noului Volvo S60 include în dotarea standard, următoarele funcţii: ABS, EBD, EBL (stopuri de frână cu funcţie de panică), DSTC, control al tracţiunii în viraje, şasiu dinamic, servodirecţie, asistare la frânarea de urgenţă, WHIPS (protecţie impact din spate pentru scaunele faţă), airbaguri frontale, laterale şi cortină precum şi a doua generaţie a sistemului City Safety, care evită coliziunile la viteze mici. La interior, pasagerii primesc climatizare automată pe o singură zonă, geamuri electrice faţă şi spate cu impuls, banchetă rabatabilă fracţionat, volan reglabil pe înălţime, radio CD cu şase difuzoare şi amplificatoare, ecran multifuncţional color de 5 inch, mufă auxiliară pentru iPod şi turometru digital.

Versiunea entry-level în gama pe benzină este reprezentată de o unitate 2.0T de 203 CP, care are un preţ de pornire de 30.940 de euro cu toate taxele incluse.

Echipat cu unitatea cu patru cilindri şi 203 CP, S60 poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7.9 secunde şi să atingă o viteză maximă de 235 km/h. Consumul de carburant este anunţat la 7.7 litri la sută, iar emisiile de CO2 sunt de 184 grame per kilometru. Cea mai puternică versiune pe benzină se numeşte T6 şi oferă 304 CP şi are tracţiune integrală în standard. Versiunea T6 a lui S60 vine în standard cu pachetul Kinetic şi pleacă de la 43.911 euro cu TVA.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA LISTA DE PREŢURI, DATE TEHNICE ŞI DOTĂRI A LUI VOLVO S60

CLICK AICI PENTRU A CITI DRIVETEST-UL AUTORMARKET CU VOLVO S60 T6

Via | Volvo

Comentarii (6)

  • fiare scumpe
    Cine dracu da 30k +euro pe o masina in ro,astazi...

    Daca o sa vanda doua bucati sa fie fericiti.
    5 24
  • Laurentiu
    @no 1
    Cine vrea sa-si ia un s60 o sa dea banii astia. Ce e a sa complicat? Nu trebuie sa stabilesti tu ce fac altii cu banii.
    9 1
  • ovidiu
    buna
    toate au inceput cu modele astea de coupe in 4 usi incepand de mercedes,passat cc,audi,opel insignia si acum volvo si peugeot 598 si vor continua sa se copieze nu zic ca is frumoase toate
    1 0
  • ovidiu
    buna
    peugeot 508 am vrut sa zic
    1 2
  • ovidiu
    ceao
    MACAR DACA AR COPIA SI DACIA MODELU ASTA DE COUPE IN 4 USI CRED CA AR FII CEL MAI BN VANDUT MAI ALES LA NOI IN TARA DAPOI INFARA SI MODELU DE DUSTER SA ARE IN SPATE CA SI BMW X6 ATUNCI AR FII CEL MAI VANDUT IAR INTERIORU SA SEMENE CU CELE DE LA OPEL INSIGNIA SAU NOUA ASTRA AR FII CEL MAI SUPER,AR FII IN NOU INCEPUT PT DACIA
    0 3
  • City Safety
    La o demonstratie facuta in China, acum cateva luni, daca imi aduc bine aminte din prezentarea respectiva, chiar la acest model, nu a functionat sistemul City Safety. Masina nu s-a oprit in spatele unui camion, din pacate, ceea ce nu a dat bine la demonstratia respectiva ...
    Pana la urma, desi pe masini sunt prezente sisteme electronice care pot fi de un real ajutor, conducerea preventiva si atentia in trafic sunt aspecte care ajuta mult, daca cel din spatele volanului tine cont de ele.
    In rest, masina are linii sportive si reprezinta o evolutie in materie de design, aduce un aer nou pentru Volvo. Nu este genul meu de masina, dar apreciez motoarele turbo pe benzina, folosite si de Ford pentru gama ST si ceva mai noul RS.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru