Volvo C30 electric: 110 cai putere si 150 km autonomie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.12.2009
Volvo va lansa la Salonul auto de la Detroit o versiune de serie a modelului C30 electric. Acesta va beneficia de un motor de 110 cai putere, capabil sa ofere o autonomie de 150 kilometri.

Dupa ce in luna septembrie a acestui an a dezvaluit publicului un concept electric bazat pe C30, Volvo se pregateste in prezent sa aduca in fata publicului versiunea de serie a prototipului. Suedezii se vor folosi de Salonul Auto de la Detroit pentru a dezvalui rezultatul final al proiectului, care se vrea a oferi publicului un model 100% electric, competitiv si capabil sa preia trasaturile brandului scandinav.

Versiunea electrica a modelului compact beneficiaza de un interior complet, de un nou panou de instrumente si de un ansamblu de baterii litiu-ion, complet nou, care poate fi incarcat de la o priza normala in opt ore.

Propulsia este asigurata de un motor de 82 kW, echivalentul a 110 cai putere, adica suficient pentru a asigura un sprint de la 0 la 100 de km/h in 10.5 secunde si o viteza maxima de 130 km/h. Potrivit comunicatului oficial, viitorul C30 electric va oferi o autonomie de 150 de kilometri, ceea ce acopera nevoile zilnice ale europenilor in proportie de 90%.

Dupa lansarea oficiala din ianuarie, Volvo va oferi spre testare 50 de exemplare ale C30-ului electric, finantate printr-un program de 14.3 milioane de euro.

Testarea masinilor se va face pe o perioada de doi ani, observatiile soferilor urmand sa ajute Volvo sa dezvolte o infrastructa speciala si sa imbunatateasca viitoarele sale modele electrice.

via | Autocar

Comentarii (11)

  • .......
    ........
    asta da veste buna
    10 0
  • volvo c30
    Design-ul e monumental...
    10 1
  • ........
    ce-i asa monumental la design? daca il vezi de la distanta zici ca e insignia....arata bine nimic de zis...
    1 13
  • Asa da
    O sa-mi fie greu sa trag prelungitorul pe fereastra pana jos, dar ma descurc ;)
    Oricum nu ma incadrez in publicul tinta. :D
    2 3
  • Energicul
    Durata de autonomie
    Lucrul care ramane nerezolvat pana acuma este durata de incarcare si autonomia bateriilor reincarcabile. Daca la motoarele cu ardere interna ai cel putin 500 km autonomie si max. 10 minute sa reincarci, la acest model autonomia de 150 km si durata de reincarcare (nespecificata, dar cred ca merge undeva la 5...6 ore la o baterie golita) nu te imbie sa iesi afara din oras cu masina. Exista niste informatii despre progresele cercetarilor in acest sens dar, atata vreme cat nu vedem nimic pe piata, nu putem spune decat ca motorul clasic este mult mai practic si avantajos decat cel electric.
    2 0
  • lansare
    n-am inteles daca in ianuarie lanseaza 50 buc.spre testare sau incepe vanzarea catre public?
    1 0
  • cristi-tg.mures
    Frumos model,dar...
    Pana nu o sa aiba o autonomie egala sau mai mare ca cele clasice,nu o sa aiba niciun fel de succesuri :)
    Macar 500-600 de km autonomie si o durata de incarcare de cel mult 15 min. ca fiecare ne grabim si nu vrem sa stam ca prostii pana se incarca citeva ore... nu-i asa??
    1 2
  • Florentin
    Astept valul german
    Pai asa da, masini elelctrice redutabile, nu de jucarie. Lumea intelegea prin masini electrice niste masini mici si inutilizabile. Iata ca nu e asa. Valul german va avea insa ultimul cuvant de spus, nu francezii, chinezii, coreenii sau japonezii cu hibridele lor.
    1 0
  • Florentin
    Pt. Cristi din Mures
    Este vina altora care nu spun clar ce e cu masinile acestea electrice si cu adevarata lor autonomie. Partea frumoasa consta in faptul ca in lista de optionale exista un mic generator de electricitate in portbagaj sau sub podea ori in capitonaje, care se activeaza automat in mers si incarca vehiculul fara sa fie nevoie de asteptare in vreo statie de reincarcare sau acasa. S-auzim de bine Cristi, locuiesti intr-un oras fain, te salut din Craiova !
    2 0
  • Pt. Florentin
    Mi-ai cam luat vorba din gura! Asta vroiam sa spun si eu: cine nu e multumit de autonomie, n-are decat sa-si "arunce" un grup electrogen in portbagaj. Bagaje multe? Pai, le punem in... remorca :))
    2 0
  • cristi-tg.mures
    @Florentin
    Sa fi iubit
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru