Volvo isi reface imaginea de brand

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 19.09.2007
Volvo investeste intr-o campanie care sa-i schimbe imaginea de marca sigura si de familie.

Cand spui Volvo te gandesti la siguranta. Cand spui siguranta te gandesti la Volvo. Acesta este imaginea primordiala pe care brandul suedez o reprezinta.

Mai nou, oficialii companiei Volvo cauta solutii pentru a oferi modelor sale o noua imagine. Suedezii vor sa reinventeze imaginea marcii Volvo. Pentru acest lucru, Volvo a investit 150 de milioane de dolari intr-o campanie publicitara revolutionara. Agentiile de publicitate Nitro si Arnold Worldwide se ocupa de reiventarea imaginii Volvo.

Principala problema intalnita de acestia se refera la nivelul de catalogare a brandului Volvo: “masina de familie, sigura”. Conform specialistilor in publicitate imaginea modelelor Volvo ca automobile “de familie” limiteaza forta de atractie a brandului.

Pentru a putea demara o campanie prvind noua imagine Volvo, suedezii au efectuat un studiu care cerceteaza stilul si caracterul soferilor Volvo.

Studiul a fost efectuat printre valetii din diferite parcari in America de Nord, Asia si Europa.

Rezultatele arata ca proprietarii de Volvo sunt prietenosi si sociabili si au obiceiul de a lasa bacsisuri grase, comparativ cu proprietarii altor marci auto, in special cele sportive.

A doua etapa a strategiei de imagine a plecat de efectuarea unui studiu despre portretul-robot al soferului de Volvo. Rezulatele au dezvaluit un sofer activ, intreprinzator, generos si ambitios care se concentreaza pe ceea ce are si exploateaza la maxim proprietatea lui.

Mostenirea brandului Volvo se bazeaza pe atentia dedicata omului si mediului in care acesta traieste. Acest punct va fi exploatat si in campania publicitara desfasurata sub sloganul "Life is better lived together".

Comentarii (1)

  • primus
    pai
    sa mor daca am inteles ce urmaresc. in nici un caz nu explica articolul. tind sa atraga si alti clienti? (deocamdata nu par s-o faca) sau poate sa pastreze targetul actual si spera la mai multi clienti pe el?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru