Volvo Jacob in varianta moderna

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.02.2008
Volvo isi aniverseaza cei 80 de ani de existenta prin lansarea unei reinterpretari a primului sau vehicul produs: Jacob.

Esential

80 de ani de existenta serbeaza Volvo in 2008.
265 de cai putere dezvolta propulsorul instalat pe replica moderna a modelului Jacob

Volvo celebreaza cei 80 de ani de existenta cu un model special, construit in cinstea primei serii de automobile produsa de constructorul suedez. OV4, primul model care a luat nastere in uzina suedeza, isi trage numele de la abrevierea cuvintelor Open Car si de la numarul cilindrilor care o propulsau la acea vreme: patru. Treptat automobilul a ramas in istorie sub numele de Jacob.

Creatia contemporana este o reinterpretare moderna a modelului Jacob si este de fapt un roadster sportiv. Botezat tot Jacob, modelul pregatit de Volvo a fost construit manual si dispune de o caroserie din fibra de carbon. Sub capota se regaseste un propulsor supraalimentat cu cinci cilindri care dezvolta 265 de cai putere si este echipat cu cea mai noua tehnologie FlexiFuel.

Roadsterul Volvo va fi dezvaluit la muzeul constructorului suedez din Goteborg si va face apoi un tur al Scandinaviei si Statelor Unite, in lunile urmatoare.

via | CarScoop

Taguri: Jacob, Volvo

Comentarii (2)

  • wow!
    foarte reusit !
    0 0
  • Superb vizual, interesant din punct de vedere tehnic!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru