Volvo la casierie

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 14.03.2006
Constructorul suedez este obligat la plata unor daune de aproximativ 44 de milioane de dolari in urma unui accident suferit de un ucrainean acum opt ani.

Imaginati-va urmatorul scenariu: va aflati in anul 1998 si va plimbati la volanul unui Volvo. Evitand un obstacol, va rasturnati cu masina si suferiti rani grave.

Ei bine, exact aceste lucruri i s-au intamplat lui Sergey Kovalenko, un ucrainean care acum opt ani a suferit un accident conducand un Volvo C70 Coupe (foto). Masina construita de “campionii sigurantei” s-a descurcat relativ bine, cu o singura exceptie: airbag-urile nu s-au declansat, astfel ca omul a dat constructorul suedez in judecata, motivand prin faptul ca lipsa airbag-urilor i-a cauzat invaliditatea. Rezultatul? Tribunalul ucrainean din Symferopol a decis ieri ca Volvo va trebui sa ii achite daune in valoare de – atentie! – 44 de milioane de dolari. Suma este mai mica decat cea ceruta in instanta de Sergey Kovalenko, care a pretins nu mai putin de 70 de milioane $ daune morale si fizice.

Cei de la Volvo (marca reprezentata in Ucraina de importatorul marcii Ford) au motivat foarte simplu accidentul, prin faptul ca sistemul de airbag-uri nu era construit pentru a se declansa in cazul unei rasturnari.

Astfel, s-a subliniat faptul ca lipsa airbag-urilor nu a fost rezultatul unei probleme tehnice.

Din pacate pentru suedezi, acestia au fost nevoiti sa apeleze in proces exclusiv la experti tehnici ucraineni din cauza ca judecatorul nu a admis probele aduse de tehnicienii Volvo. In acelasi timp, insa, ucraineanul a avut voie sa cheme ca martori la proces orice fel de experti. Aceasta este pista pe care constructorul suedez va marsa la apel. Foarte interesant este insa faptul ca victima accidentului nu a fost multumita cu suma oferita in compensatie astfel ca a decis, la randul sau, sa faca apel.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru