Volvo lansează anul viitor C30 cu cinci uşi şi XC30

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.11.2011
Volvo are în plan extinderea gamei lui C30 cu o variantă în cinci uşi, botezată V30, şi o declinare cu gardă la sol mai generoasă, botezată XC30.

Volvo caută succesul cu un model de mici dimensiuni, bazat pe actualul C30. Ca mai toţi constructorii premium, scandinavii încearcă să îşi extindă gama cu un derivat al modelului compact, mai exact o variantă cu cinci uşi, care să sporească versatilitatea.

Dacă ar fi să judecăm după numerotarea actuală a modelelor Volvo, noul derivat ar trebui să preia indicativul V30, însă această informaţie nu va fi confirmată mai devreme de anul viitor. Rivalul lui Audi A3 va fi expus în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie a acestui an.

Volvo nu se va opri însă aici, suedezii fiind ispitiţi şi de ipoteza unui SUV de mici dimensiuni, capabil să preia platforma aceluiaşi C30. Compactul at putea da naştere unui model 4x4, botezat sugestiv XC30, al cărui debut nu este programat mai devreme de toamna anului viitor, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Cele două premiere pe care le pregăteşte Volvo cu ajutorul chinezilor de la Geely răsucesc şi mai tare cuţitul în rana conaţionaluui Saab, care încă se zbată să supravieţuiască. 

via | cartech

Comentarii (6)

  • Volvo masini frate nu rebutuurile alea de vw!
    15 6
  • Volvo vs. SAAB?
    Volvo a concurat in principal SAAB?
    3 0
  • AndreiRN
    AndreiRN
    Si ce % din aceste masini este facut in China?
    Asta ca sa nu uitam ca VW tot chinezesc este.
    7 4
  • @lorinczi, nu neaparat. Dar cu toate astea e un fel de concurenta interna indirecta, asa cum e si intre Peugeot si Renault de exemplu. :)

    On: in sfarsit, de cand a aparut C30 si s-a declarat ca nu va avea o versiune cu 5 usi, cu 5 locuri si portbagaj mai mare am considerat ca este un handicap clar in fata concurentei, gen Clasa A sau A3. Nu ar fi tarzie aparitia versiunii in 5 usi, chiar daca concurenta si-a cam facut de cap. Conteaza sa vina cu argumente solide si ideea de masina lifestyle sa pice pe locul 2.
    5 0
  • salonul de la geneva de anul viitor poate
    0 0
  • :)
    Daca tot is asa de bune de ce nu is pe primele locuri la review-uri de diferife siteuri?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru