Volvo lanseaza un motor diesel de 1.6 litri pentru V70 si S80

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.02.2010
Volvo introduce un nou motor in gamele V70 si S80, care va oferi emisii extrem de scazute si o autonomie impresionanta.

Suedezii de la Volvo vor oferi un motor diesel cu emisii scazute pentru V70 si S80. Noul propulsor are 1.6 litri si ofera o putere maxima 109 CP alaturi de un cuplu motor maxim de 240 Nm. Cele doua modele vor avea un consum mediu de numai 4.5 litri la 100 kilometri si emit doar 109 grame de CO2 per kilometru. Scopul acestui motor este de a oferi o alternativa ecologica la modelele de lux ale altor constructori, fara a elimina in niciun fel vreun echipament sau o facilitate de confort.

Inginerii Volvo au modificat noul motor de 1.6 litri inainte de a-l instala pe V70 si S80 prin reducerea fortei de frecare la care este supus. Astfel, toate fuliile care sunt legate de motor au fost usurate semnificativ, reducand din masa pe care acesta trebuie sa o invarta la fiecare rotatie, iar alternatorul a fost modificat. Alternatorul care echipeaza Volvo V70 si S80 in versiunea 1.6 diesel incarca bateria in aceeasi masura atat la sarcini reduse si partiale, cat si atunci cand coboara un deal, ca si cum ar fi in plina sarcina.

Cele doua modele sunt oferite doar cu transmisie manuala si ofera o autonomie teoretica de 1.750 kilometri.

Desi emit sub 120 de grame de CO2 per kilometru, versiunile 1.6 diesel ale lui V70 si S80 nu vor primi denumirea DRIVe. Singurele modele DRIVe din gama Volvo sunt C30, S40, V50 si XC60. C30 are cele mai mici emisii de CO2 din gama constructorului suedez, acestea fiind de 99 de gram pe kilometru, in timp ce V70 si S80 emit cu doar 10 grame de CO2 per kilometru mai mult fata de compacta suedeza.

Via | Autoblog.it

Taguri: DRIVe, S80, V70, Volvo

Comentarii (10)

  • cosminbosnegeanu
    slowest
    Volvo S80 cu motor de Peugeot 207 sau Ford Fiesta.
    Si mai vor sa ridice pretentii de E-class, seria 5 sau XF
    3 9
  • da...e cazul sa se renunte incet la motoare f.puternice dar si f.gurmande pt. ca aurul negru e cam gata ca sa nu zic de poluare si de nebunii care ruleaza cu peste 200km/h omorand oameni nevinovati.da.. deacord...pt.impatimiti sa se faca circuite speciale unde sa mearga cu mashinile lor ,pe trailer!!!!!!!!!!! si acolo!!!!!!!!!! sa faca spectacole si carnagii macabre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    8 2
  • motorul...
    nu cumva e motorul de pe mazda 3?
    3 4
  • este motorul diesel dezvoltata de ford psa deci se mai afla pe ford, mazda, volvo.citeroen, peugeot si mini.
    6 0
  • se stie
    Motorul e fiabil, are consum bun, la 140km/h se duce in 5.6% cu tot cu AC in cazul unui ford focus - 2 persoane, deci e ok pt cam tot ce vrei de la el, are performante zic eu bune, din ce se vede la volvo pe site ajunge mai repede la 100km/h decat motorul de 1.6 benzina si 115CP, asta pt aia care inca mai zic ca motoarele diesel sunt puturoase si nu se infig. Oricum...ca fapt divers credeam ca e vb de mai multi cai fiind vb de: "lanseaza un motor".
    3 2
  • motor
    din cate stiu eu motoru asta e deja pe S40.
    3 1
  • gata, s-a terminat
    ...se vede ca au luat-o razna: pai sa dai 40-50.ooo euro pe o masina si te uiti ca are consumul cu 2-3 litri/100 mai mic?! Este STUPID. MAI BINE BAGA BANII IN TEHNOLOGIE NOUA - MOTOARE ELECTRICE, ETC, DECAT "SOLUTIA SARACULUI": PAI DACA TE INTERESEAZA ATAT DE MULT CONSUMUL, NU-TI EI LIMUZINA, CI O MASINA MICA, PRACTICA, ECONOMICA...
    3 3
  • mihai2001
    Drive E
    Este un motor cu niste caracteristici speciale, care acum vine imbunatatit.

    Pentru cei interesati recomand sa cerceteze gama DRIVEe de la VOLVO pentru a vedea diferentele fata de motorul de baza impartit cu FORD. S40 DRIVEe, a fost desemnata cea mai verde masina a anului in 2009, si avea acelasi 1.6D.
    4 0
  • LauCalin
    care e noutatea
    Sunt eu fan Volvo, dar cum naiba sa pui motor de 109 CP pe o asemenea caroserie. Dupa ce sa misca greu S40 cu motorul asta... Sigur nu va referiti la S40/V50 si C30? Si oricum noutatile sunt infime... cateva grame de CO2 in minus, cateva kg in minus (conteaza asa mult la o caroserie de 1,5 tone?!). As prefera sa mai pun ceva bani pentru un D5.
    6 3
  • marius
    bun pt fitze
    probabil nu o sa coste prea mult masina cu motorul asta mic, e tocmai buna masina pt fala/impresii, am si eu in bloc un tigan cu A6, nu-i ajunge nimeni la nas, ce daca are masina lui motor de 1.9 tdi si 116 cp, nu stie lumea, ce daca se baga sa se intreaca cu loganuri, daca pierde zice ca nu are chef sa o calce tare....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru