Volvo lucrează la un sistem de detectare a animalelor (+video)

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 10.06.2011
După Pedestrian Detection, Volvo lucrează la un sistem de identificare a animalelor. Tehnologia caută să reducă accidentele cauzate de elani sau căprioare.

După succesul înregistrat de sistemul de detectare a pietonilor, Volvo îşi concentrează atenţia asupra unei tehnologii similare, orientată însă către protecţia animalelor. Sistemul este încă o confirmare a eforturilor depuse de constructorul suedez pentru a duce la bun sfârşit un plan ambiţios: un viitor fără accidente, mulţumită sistemelor de siguranţă.

Folosind principiul de funcţionare al sistemului Pedestrian Detection şi Full Auto Brake, sistemul detectează prezenţa animalelor pe şosea şi reduce automat viteza, dacă răspunsul şoferului este prea lent. Senzorii avertizează mai întâi sonor şoferul şi apoi, dacă acesta nu reacţionează, aplică frânele.

Scopul acestei tehnologii este acela de a funcţiona chiar şi atunci când maşina rulează cu viteză mare prin zonele rurale. În situaţiile în care nu poate evita complet accidentul, sistemul poate poate încetini suficient maşina pentru a reduce forţa impactului.

Principala preocupare a inginerilor este aceea de a face ca sistemul să recunoască animalele.

De aceea, o echipă de cercetători a petrecut o întreagă noapte într-o rezervaţie naturală unde a filmat mai multe animale şi comportamentul lor. O atenţie deosebită le-a fost acordată elanilor, căprioarelor şi renilor.

Volvo susţine că odată cu finalizarea proiectului, progresele vor putea fi aplicate şi sistemului Pedestrian Detection, al cărui răspuns ar putea fi îmbunătăţit pe timp de noapte.

via | motorauthority

Comentarii (7)

  • :)
    Incepand cu cei de la volan, nu? :) Porci, boi, capre... :)
    15 1
  • @
    Un sistem perfect. Eficient mai ales in Romania, unde apar animale noaptea pe drum.

    PS: Oricum sistemul se va distruge, deoarece imi va da sute de erori ,,ALERTA! ALERTA! cocalar cu numere de BG ! ALERTA ! ALERTA ! PERICOL ! CAZAN FARA ITP ! ALERTA ! NU AM OXIGEN, CA SA PROCESEZ BINE RESTUL INFORMATIEI! ALERTA ! " =)))

    ON: Sa revenim cu picioarele pe pamant.
    Felicitari Volvo
    15 4
  • mircea
    o noapte intreaga
    cercetatorii au petrecut o noapte intreaga intrun rezervat.. ma intreb ce pot sa faca intr-o saptamana?
    2 7
  • @
    Sa descopere ingeniozitatea unora de pe forumul acesta =))
    10 4
  • mircea
    da
    unora care isi dau un like la propriul comentariu
    7 9
  • :)
    Cand se urca unu beat la volan se afiseaza mesajul "Porcule, iar ai baut, da-te jos!!! "
    6 0
  • AndreiRN
    Chinezi
    Nu se lasa Chinezi si continua cu idei noi de siguranta care va vinde Volvo mai departe. Acuma au luat si Saab.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru