Volvo pregăteşte un competitor cu cinci uşi pentru VW Golf

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.10.2010
Simplitatea şi funcţionalitatea vor fi trăsăturile cheie ale viitoarei compacte cu cinci uşi de la Volvo care se va lupta cu Volkswagen GOlf. Aceasta va debuta în 2012.

Sudezii de la Volvo vor să creeze un rival cu cinci uşi de segment compact. Modelul se va lupta cu liderul clasei, mai precis Volkswagen Golf, iar baza modelului va fi platforma lui Ford Focus. Debutul viitorului hatchback va avea loc în 2012, iar cei de la Volvo ar putea aplica un design asemănător cu cel al lui C30. Modelul acesta este foarte important pentru cei de la Volvo, iar Stefan Jacoby a declarat despre viitoarea compactă cu cinci uşi că trebuie să devină prioritatea numărul unu pentru Volvo.

Noul model va fi complet diferit de ceea ce oferă producătorul german pentru a urma dorinţa de simplitate a suedezilor. Astfel, compacta din Gothenburg va fi reprezentarea valorilor suedeze şi va prezenta în felul său elementele cu care Apple a atins succesul în lumea IT: simplitate şi eleganţă îmbinată cu funcţionalitate. Visul celor de la Volvo va fi crearea unui automobil atât de simplu de utilizat încât să nu aibă nevoie de manual de folosire.

În ceea ce priveşte motorizările noului model, cei de la Volvo nu au dat foarte multe informaţii.

Cel mai probabil, familia de motorizări va include atât propulsoare diesel, cât şi unităţi otto, care vor avea patru sau cinci cilindri. Aceste motoare fac parte din noua familie de propulsoare a celor de la Volvo, care aplică o campanie de downsizing pentru a reduce emisiile de CO2 la nivel de gamă şi consumul de carburant la nivelul fiecărui model în parte.

Via | WorldCarFans 

Comentarii (17)

  • poate pentru audi a3 si seria1 nu pentru golf
    14 13
  • eu nu cred ca mai apuca Volvo 2 ani in curtea chinezilor asa cum si Jaguar este pe duca
    0 38
  • ???
    Ce te face sa crezi ca 'Jaguar este pe duca'? De cand este sub Tata am vazut mai multe modele Jaguar pe strada decat inainte, ceea ce inseamna ca lumea le cumpara. In plus caliatea a crescut, si nu mai sunt considerate doar niste Ford-uri mai scumpe. Chiar astazi am vazut un XJ, am ramas fara cuvinte la ce bine arata. Tin sa precizez ca nu sunt in Romania...
    27 2
  • @Cris Dar cate naiba de generatii au fost schimbate de cand Ford VANDUT jAGUAR? Nici una mai copile.Nu mai venii tu cu sfaturi ca lumea este plina de baieti cu puf nu cu barba care inca joaca NFS si isi dau cu parerea aici.Sunt om in varsta asa ca respcte-ma baietel!
    1 29
  • ha ha ha
    daca golfu se compara cu ...ma rog ce-or scoate volvo, atunci si io ma compar cu....einstein...
    2 18
  • hai sa fim seriosi!
    3 10
  • Ricone
    @ Faurileanu
    mai copile esti doar cu 2 minute mai destept ca un babuin. Cum sa spui ca Jaguar nu e masina? Habar n-ai ce vb....vanzarile Jaguar au crescut mult iar la calitate este peste Mervedes, BMW si Audi, si asta o spun cei de la Top Gear si Fifth Gear. Vai sh'amar de talentul tau, esti complet pe dinafara. Careva aruncati-i o banana!
    21 4
  • Cosmin
    Preturile acestui nou model Volvo vor fi similare cu cele ale VW Golf
    In viitorul apropiat cei de la Volvo vor fi obligati sa ofere preturi sub cele Audi/BMW/Mercedes pentru a avea succes, comparatia cu VW Golf nefiind exagerata pentru ca modelul Volvo va fi oferit la preturi similare . Daca nu va suferi probleme de calitate sub patronaj Geely ( ex. recall-uri cu probleme serioase ) in urmatorii ani, castigand astfel increderea cumparatorilor, Volvo poate pretinde din nou preturi comparabile cu Audi/BMW/Mercedes . Pana atunci insa, vanzarile Volvo pe multe piete europene importante ( ex. Germania ) s-au prabusit dupa ce anuntul cumpararii Volvo Cars de catre Geely a fost facut public .
    6 1
  • Stirea in sine este una foarte buna. Insa parerea mea e ca C30 ar trebui totusi pastrat in productie, sau macar specificul lui sa fie pastrat (adica cel de masina lifestyle, unica pe piata, 2 usi, 4 locuri).
    Ce ma nedumereste pe mine in materialul asta (si chiar as vrea sa stiu daca cei de la automarket au facut-o intentionat, au preluat stirea "cuvant cu cuvant" de la agentiile de presa sau e doar ca o comparatie), e faptul ca au amintit de Golf. Volvo este marca premium, mi se parea normal sa se aminteasca de Clasa A, Seria 1 sau A3.
    Adica ideea de prezenta in clasa compacta mi se pare foarte buna, dar comparatia cu Golf...
    10 4
  • Faurelianu vs Volvo
    De la Volvo se poate si mai bine, oricum la cat costa face fiecare banut, dar FAURELIANU ramane tot prostu satului
    10 0
  • Marius
    Volvo - motor de 1 milion de mile; asta da firma serioasa :P
    Apple a reusit sa dea o mare lovitura pe piata produselor IT, nu pentru ca ar avea cele mai tari gadgeturi la cele mai bune preturi. Apple vinde senzatii, tehnologie complexa intr-un design simplu si placut. Vinde atitudine si viziune.
    Aceeasi chestiune este promovata de brandul VW-Porsche. Ei adora conservatorismul, simplitatea, functionalitatea. Si iata ca de zeci de ani, continua sa vanda bine de tot, iar in curand trage tare pentru a ajunge number one in lume. Iar daca toti clientii lor nu ar fi multumiti, nu le-ar mai cumpara masinile noi sau second hand.
    Volvo din pacate numai este un brand cu demnitate. A luat-o pe aratura de mult timp, nu a mai fost competitiv........si a fost infiat de americanii de la Ford......apoi parasit din nou........si iar infiat de chinezi. Ar fi ok sa se insiste pe simplitate si functionalitate. Dar nu e de ajuns, incat sa-i concureze pe nemti cu asa ceva. Trebuie si ceva diferit, ceva inovatie, un pret bun si un gram de noroc.
    PS: Stiati ca cele mai solide masini mici fabricate vreodata si care au parcurs peste 1 milion de mile fara a necesita segmentarea motorului......au fost niste modele produse de Mercedes Benz si Volvo?
    7 3
  • @faurica cu ea mica
    Auzi frate... Daca ai varsta pe care pretinzi ca o ai, este clar ca ai imbatranit degeaba. Oricum in materie de masini esti o nulitate, dupa cum o nulitate esti si din punct de vedere uman. Nu are nimeni nimic cu tine stai linistit, doar ca scopul unei discutii este acela de a schimba opinii. Dar in mediile in care te invarti tu nu s-a auzit de cuvantul "OPINIE". La voi conteaza cati ani de parnaie a facut unul sau altul, care s-a crestat mai mult cu lama la mititica si alte valori de genul celor enumerate. Eu zic sa te duci sa scrii pe site-uri gen "ghertoi.ro", sau "impotentamintala.ro", aici n-ai nici loc, dupa cu n-ai nici creier.
    7 2
  • Automarket
    @AUTOMARKET
    Sa va fie rusine! Ati cenzurat opiniile altora doar pentra ca nu erau conforme cu ale voastra insa atunci cand cineva injura la propriu pe ceilalti coforumisti doar pentru ca nu sunt de acord cu el, lasati porcaria aia acolofara nicio jena. Poate ca in sufletul vostru sunteti de aceeasi parere doar ca "etica" jurnalistica nu va permite sa ne injurati pe fata si de aceea-i lasati pe altii sa o faca.
    4 0
  • @Faurelianu
    OffTopic:
    "Domnule", respectul se castiga, nu poate fi impus.
    Orice cuvant aditional e de prisos.
    6 0
  • Octavian
    am impresia ca cei de la Automarket nu prea cunosc segmentul de masini din care face parte Volvo. Ultima data era un produs premium alaturi de audi, bmw, mercedes. Ar trebui comparat cu a3, seria 1. Intr-adevar s-au facut teste golf vs seria 1, dar nu e o regula.

    @Faurelianu - Se pare ca unele persoane se maturizeaza mai greu. Varsta nu zice tot :) Se pare ca nu ai urcat inca la bordul unui Jaguar sau volvo de generatie noua.
    3 1
  • mda..
    fratilor, sariti ca fripti nu alta..se stie ca mai repede se zice clasa golf decat clasa compacta, asa ca nu va mai agitati..! stati sa scoata masina si vom vedea cu cine se va compara, mai este mult pana in 2012 si se pot schimba multe, asa ca..
    eu unul insa am observat ca de cand e volvo sub geely, pe automarket.ro si nu numai, sunt mai multe stiri despre volvo, ceea ce e bine.
    respect, clau!
    4 0
  • Golful va ramane lider, orice ar scoate Volvo sau altii.
    It is too good to be true.
    Pe cat pariu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru