Volvo renunta la divizia de performanta R

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.04.2007
Constructorul suedez va pune capat istoriei de 17 ani a diviziei sale de performanta.

Volvo a anuntat ca va renunta la linia sa de performanta la sfarsitul acestui an. Divizia de performanta R de la Volvo a luat nastere la mijlocul anului 1990 cu modelul T5R si a continuat cu modelele din gama S60 si V70. Divizia R nu a reusit sa schimbe imaginea conservatoare si axata pe siguranta a brand-ului suedez.

Acest anunt vine ca o surpriza totala, Volvo negand cu putin timp in urma inlocuirea modelul V70R cu o varianta break. Frederik Arp, presedintele CEO Volvo, a declarat ca vor mai exista modele orientate spre performanta dar acestea nu vor mai purta indicativul R. Noile modele vor fi o varianta sportiva a hatchback-ului C30 si o versiune de top a modelului S80, echipata cu un motor V8. Arp a mai declarat ca vehiculele Volvo vor mentine acelasi standard ridicat de performanta si ca va exista o faza de redresare a diviziei dar acest proces va fi unul de lunga durata si nu unul imediat.

Motivul insuccesului nu au reprezentat-o modelele gamei R, brand-ul Volvo neputand fi catalogat ca unul de performanta.

Ambele modele S60R si V70R sunt echipate cu motoare de 300 de cai putere, sistem de tractiune integrala Haldex AWD, sasiu controlat electronic si absorbitoare de socuri Ohlins. Din nefericire majoritatea clienilor Volvo nu sunt interesati de vehicule de performanta iar entuziastii masinilor sport nu se gandesc sa testeze un model sportiv al brand-ului suedez.

Volvo a vandut mai putin de o treime din targetul modelelor R, cifra care a si pus sub semnul intrebarii viitorul diviziei de performanta.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru