Volvo V40, transformat în maşină de curse de 300 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.05.2012
Heico Sportive a decis să facă din cel mai nou model Volvo, compactul V40, o maşină de curse, cu 300 de cai sub capotă, capabilă să alerge anul viitor în Cursa de 24 de ore de la Nurburgring.

Esential

300 de cai putere dezvoltă versiunea pentru circuit a lui V40 Heico Sportive.

Tunerii Heico Sportive, specializaţi în modificarea modelelor Volvo, s-au grăbit să ofere fanilor o versiune ecologică, dar extrem de potentă a celui mai nou produs scandinav. Este vorba despre compacta V40, reinterpretată pentru a putea concura la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring de anul viitor.

Modelul, propulsat de bio-combustibil, a fost dezvăluit în premieră mondială la Salonul Auto de la Leipzig, desfăşurat zilele acestea. Heico Sportiv a decis să aducă o mulţime de modificări, atât de ordin estetic cât şi tehnic.

Partea frontală a primit un nou spoiler, pasajele roţilor au crescut considerabil, pragurile laterale au fost înlocuite, iar posteriorul a fost remodelat cu un deflector ce încadrează evacuarea nouă, parte a programului de modificare a trenului de propulsie.

Motorul este păstrat, adică acelaşi turbo cu patru cilindri, de 2.0 litri, care livrează 180 de cai putere în versiunea de serie. Heico a avut însă grijă să stoarcă 300 de cai, pe care a reuşit să îi ţină în frâu cu un nou şasiu, o nouă suspensie şi un nou set de frâne.

Heico susţine că o mare aprte din componentele prezente pe varianta de curse a noului V40 vor fi disponibile în viitor şi pentru versiunea de serie, bineînţeles într-o formă ceva mai cuminte. 

via l motorward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru