Volvo vrea 600 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiţii

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 01.09.2010
Volvo vrea să contracteze un credit din partea BEI pentru investiţii în vehicule ecologice. Deşi stabiliseră 200 de milioane de euro în 1999, suma cerută creşte până la 600 de milioane.

Volvo a anunţat că doreşte să ridice nivelul sumei pe care o doreşte prin credit din partea Bănzii Europene de Investiţii (BEI) de la 200 la 600 de milioane de euro. Întreaga sumă va fi utilizată de Volvo la dezvoltarea autoturismelor "verzi", garantul creditului urmând să fie guvernul suedez, cu care Volvo a început deja discuţiile în acest sens.

Creditul iniţial acordat de BEI celor de la Volvo pentru cercetare în domeniul vehiculelor ecologice fusese acordat în martie 2009, suma de atunci fiind însă de doar 200 de milioane de euro. "Timpul a trecut şi vorbim de diferenţe majore între cele două momente. În loc de un credit pentru perioada 2009-2012, vom aplica pentru unul pentru perioada 2010-2013, acest lucru afectând direct suma împrumutată", susţine Per-Ake Froberg, purtătorul de cuvânt al mărcii suedeze.

Compania chineză Geely a cumpărat Volvo de la Ford Motor Company pentru 1.3 miliarde de euro, tranzacţia fiind încheiată oficial în cursul lunii trecute.

Conform oficialilor chinezi, împrumutul din partea BEI rămâne în picioare în ciuda faptului că Geely nu a avut nicio problemă financiară în momentul achiziţiei mărcii.

Volvo nu este singurul producător care a apelat la ajutorul BEI, constructorii auto care activează în Europa fiind sprijiniţi in corpore de guvernele fiecăruia în cursul anului trecut pentru credite care vizau investiţii în uzine şi personal în perioada de criză.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru