VW cumpara Proton?

Publicat Miercuri, 13.12.2006
Volkswagen intentioneaza sa cumpere Proton pentru a beneficia de acordurile economice dinter Malayesia si Japonia si pentru a controla Lotus.
Chiar daca in ultima perioada situatia de la Volkswagen nu este deloc clara, producatorul german isi continua drumul pe piata auto mondiala si intentioneaza sa cumpere producatorul malayesian Proton.

Se vehiculeaza ca Volkswagen vrea sa achizitioneze un pachet de 51% din actiuni, ceea ce inseamna aproximativ 500 de milioane de dolari. Pe langa VW si grupul francez PSA intentioneaza sa faca o oferta pentru Proton. Interesul german pentru Proton pleca de la faptul ca VW planuieste sa produca in Malayesia modelul Passat pentru a-l putea exporta in Japonia, bazandu-se pe acordul dintre cele doua tari asiatice in ceea ce priveste liberul schimb.

De asemenea, Malayesia lucreaza la un acord de liber schimb cu Australia si SUA. In acest caz Volkswagen ar putea avea o piata de desfacere mult mai mare. In plus, Volkswagen urmareste ca preia o parte din controlul la Lotus, detinut de compania Proton.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru