VW Eos, zeita tehnologiei!

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 13.11.2006
Volkswagen Eos a primit cel mai prestigios premiu pentru tehnologia inovatoare, “What’s New”, oferit de revista Popular Science.
Noul Volkswagen Eos a primit premiul “Best of What’s New” pentru anul 2006 la categoria auto, premiu acordat de revista Popular Science.

Acordarea acestui premiu se face pe criteriul unei inovatii tehnologice semnificative pentru fiecare categorie. Mark Jannot, editor la Popular Science a declarat: “Best of What’s New este incununarea finala pe care revista noastra o acorda unui an greu de munca in materie de tehnologie, asta dupa ce s-au evaluat mii de produse. Aceasta distinctie nu onoreaza doar inovatiile care ne determina modul de a trai de astazi, ci inovatiile cu adevarat semnificative care ne schimba modul de a gandi asupra viitorului".

Numit dupa zeita greaca a zorilor, Volkswagen Eos este primul model din lume cu patru locuri, convertibil si cu acoperis de sticla. Hardtop-ul inedit CSC poate transforma noul model, in functie de preferinte, intr-un coupe cu sunroof integrat sau intr-un cabrio interesant.

Noul model este oferit cu patru motoare pe benzina cu puteri de 115 CP, 150 CP, 200 CP si 250 CP (ultimul este una din versiunile cunoscutului V6 german), plus o motorizare diesel TDI cu filtru de particule si cu o putere maxima de 140 CP.


Printre alte inovatii aduse de Eos se numara cruise control-ul, sistemul de aer conditionat automat sau cel audio de 600W, produs de Dynaudio. De asemenea, in echiparea standard este prezent un sistem care in momentul in care detecteaza o acceleratie laterala peste limita normala se activeaza automat in maximum 0.25 de secunde. Astfel, din spatele tetierelor posterioare apare un roll-bar care protejeaza pasagerii in caz de rasturnare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru