VW Tiguan Concept, oficial

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.11.2006
Germanii de la Volkswagen au lansat la Los Angeles conceptul din care va deriva fratele mai mic al lui Touareg. Iata primele imagini oficiale ale acestuia.

Volkswagen a publicat oficial fotografiile conceptului Tiguan, care a fost prezentat in premiera astazi la Los Angeles. Din acesta va deriva versiunea de serie a mini SUV-ului german, care va fi lansata la Frankfurt, in 2007.

Motorul montat sub capota conceptului este o noutate absoluta. Este vorba de un "Clean TDI", adica un propulsor diesel dotat cu diverse sisteme care au rolul de a elimina emisiile poluante. Concret, inginerii VW afirma ca emisiile de oxizi de azot sunt reduse cu 90% in comparatie cu versiunile actuale de serie. Clean TDI este primul pas al programului de mediu dezvoltat in colaborare de Mercedes, Audi si VW. Nu se stie inca daca acest motor va fi disponibil pe modelul de serie.

Trecem la celelalte detalii: Tiguan va avea 4400 mm in lungime, 1690 mm in latime si 1850 mm in inaltime. Din punct de vedere mecanic, Tiguan va fi construit pe platforma lui Golf Plus, partea exterioara fiind insa complet noua. Avem de a face, astfel, cu o capota prelungita care ii va da masinii un aspect suficient de plonjat pentru a contrasta cu inaltimea mai ridicata (+10 cm fata de Golf Plus).

In partea frontala avem de a face cu ideea de design prezenta pe recentele modele ale constructorului german, cu grila in forma de V care dispune insa de doar doua bare laterale cromate, amplasate central. Grupurile optice sunt mostenite de la Concept A si vin cu proiector cu xenon intern. Farurile de ceata sunt de tip LED. Partea laterala aminteste putin de Touareg, principalele diferente situandu-se la nivelul bosajelor rotilor - foarte voluminoase - si la abundenta plasticelor negre opace cu rol de protectie. Jantele de 19 inch imprima o imagine dinamica , la fel ca pneurile in doua culori, santurile acestora fiind vopsite in culoarea caroseriei. In sfarsit, partea posterioara pare inspirata din spatele modelului Golf, reelaborat insa pe idee sportiva. Spoilerul prelungit asezat deasupra lunetei, tevile de esapament patrate imense si stopurile preluate de la Eos sunt principalele argumente in acest sens.

Interiorul este unul dintre cele mai interesante aspecte ale lui Tiguan Concept: cinci locuri acoperite cu piele cu insertii portocalii (asortate cu nuante caroseriei si cu cea a santurilor din pneuri), elemente cromate, un plafon panoramic amplu (1,34 x 0.85 metri) si un plan de incarcare capabil sa adaposteasca obiecte lungi de pena la 2.5 metri.

Comentarii (13)

  • articolul
    fratilor, de cand va citesc nu am mai vazut o mai proasta alegere a pozelor. imi vorbiti de "tevile de esapament patrate imense" si nu le vad deloc. stopurile preluate de la Eos..si nu se vad prea bine...ce sa mai spun de interior..printre cele mai interesante aspecte ale noului concept, imi vorbiti de plafonul panoramic amplu. unde? cand? cum?? si mi-a mai placut o chestie..legata de motor...noul Clean TDi care s-ar putea sa nu apara pe modelul de serie?? Pai atunci de ce il mai dezvolta? E ca la haine? Un fel de Haute Couture?? Numai bine!!
    0 0
  • Mircea Mester
    :)
    Nu este o "alegere a pozelor". Ce vedeti aici sunt toate fotografiile oficiale publicate de Volkswagen. Consider ca faptul ca v-am dat informatii aditionale este un avantaj, nu un minus. In ceea ce priveste motorul Clean TDi, dezvoltarea acestuia in serie nu a fost confirmata oficial de constructor. De aceea am preferat sa afirm ca "nu se stie inca daca acest motor va fi disponibil pe modelul de serie". Informatia este corecta in conditiile in care conceptele prezinta de obicei foarte multe elemente care nu sunt dezvoltate ulterior in serie.

    Merci de feedback.

    P.S. Un click pe linkul de sub poza o sa deschida un pop-up cu fotografia mare. Acolo se vor vedea si tevile de esapament, si stopurile preluate de la Eos.
    1 0
  • super
    Masina arata foarte bine, sunt convins ca o sa aiba succes. Totusi..partea din spate aduce prea mult a Golf Plus, mi-as fi dorit sa "fure" mai mult de la Touareg.

    Oare pe versiunea de serie o sa existe volanul ala de Audi ?:))
    0 0
  • OVIDIU
    VW
    ..cam de acord cu LAUR, din pacate !...
    0 0
  • OVIDIU
    Wv -REVIN !
    Am citit toate comentariile si am vazut si fotografiile mai mari .Ca atare revin si imi cer scuze !...
    0 0
  • n-aveti o treaba
    x
    Habar n-aveti ce e cu voi... In schimb va tot dati cu parerea. Uoff, cunoscatorilor.
    0 0
  • marian
    superculoare
    masina arata bine chiar,insa asteptam si ceva detalii tehnice.....asta cat mai repede...un pret ceva?
    0 1
  • salz
    de la ce pret cu TVA pleaca masina (eu am un tucson si vreau sa vand si apoi sami iau un tiguan)
    0 0
  • tiguan
    Prefer sa imi cumpar un Qashqai(Nissan).Dupa parerea mea arata mult mai bine si este si mai convenabila din toate punctele de vedere..pret,dotari etc
    0 0
  • marian
    golf la patrat
    frumoasa dar nu suficient, pentru ca am vazut masina si in alte culori prezentata, are concurenta puternica, in special nissan si mai este si opel, oricum combinatia de portocaliu cu rotile care prezinta nervurile portocalii e frumoasa, mi se pare un golf ceva mai mare.
    0 0
  • daniel
    vw tiguan
    de ce nu afisati pretu1!
    0 0
  • george
    tiguan
    ii foarte frumos tiguanul dar de de ce nu afisati pretul CIP cu si fara TVA si doterile lui tiguan
    0 0
  • w w tiguan
    Tata garcea
    Marfa masina in prezentare dar sa nu patim cum am patit cu Loganul sa vedem ceva si pe piata sa iasa altceva.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru