ZF a realizat cutia automata in 8 trepte

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 04.05.2007
ZF a prezentat cutia automata de viteze in 8 trepte. Noua tehnologie reduce consumul si ridica puterea masinii.

ZF, producator de cutii de viteze, a dezvaluit recent la Simpozionul Viena Motor cutia automata in 8 trepte.

Noua cutie de viteze reduce consumul de combustibil si in acelasi timp transmite mai multa putere rotilor fata de cutia de viteze in sase trepte.

In comparatie cu o cutie de viteze automata in 5 trepte, foarte folosita in prezent, cutia in 8 trepte reduce consumul de combustibil cu pana la 14%.

ZF a proiectat noua cutie de viteze ca pe o unitate modulara ce poate fi folosita pentru mai multe configuratii, inclusiv pentru AWD, fara sa mai fie nevoie de a schimba intregul sistem de transmisie. De aceasta cutie de viteze ar putea beneficia si modelele hibride care folosesc o configuratie asemanatoare. In acest caz se afla Toyota Prius.

Comentarii (7)

  • Noname00
    Din cate stiam eu Lexus deja ofera o cutie de viteze cu 8 trepte pe LS
    1 0
  • si unde e noutatea?
    Lexus foloseste deja aceasta cutie dar pentru modelele normale.

    De ex varianta 460 la lexus o foloseste deja. IN schimb aceeasi varianta cu motor hibrid duce deocamdata lipsa. Probabil va referiti la faptul ca o cutie cu 8 rapoarte v-a fi integrata cu un motor electric.
    0 0
  • AndreiRN
    Avans technologic
    Cutia de viteze joaca un rol extrem de important. Economia de combustibil este direct influentata de modul in care cutia tine turatia motorului intr-o banda restransa. Citisem ca cei de la MBZ deja folosesc o cutie cu 10 trepte pt camioanele de 10 - 15 tone si motorhomes. Motoarele diesel au nevoie de o cutie mai serioasa.
    0 0
  • AndreiRN
    MB foloseste o cutie in 18 trepte si la camioanele de 10-15 tone de cam 6 ani. Depinde insa pe ce piata sunt vandute acestea. Iti spun asta sigur pentru ca am lucrat la partea ei electronica/soft
    0 0
  • billy
    billy acuma te lauzi
    0 0
  • AudiRules
    billy
    Billy Boy cutia ta cu 18 viteze exista de mai mult de 6 ani :) eu am avut ocazia sa conduc un tractor american CASE in 1997 care avea cutie automata cu 18 viteze pt fata si 4 pt mersul inapoi. Daca nu ma insel si John Deere are asemenea cutii de viteze tot de prin perioada aia.
    0 0
  • Si RABA are
    Rabele noastre DAC au 8 trepte cutie cu GV se numeste si sunt antice facute la brasov ce Lexus 7G tronic merg are de 4 ani DSG Grupul VAG Hai sa vb de lucruri reale nu de Prototipuri cand o sa foloseasca 8 trepte pe masinile normale de serie..........?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru