Ziua fara claxon in India

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.04.2008
Autoritatile indiene au declarat Ziua fara claxon in orasul Mumbai. Soferii indisciplinati au fost amendati.

In Mumbai, capitala Indiei, se claxoneaza ca si in Bucuresti: mult si uneori fara rost. Spre deosebire de urbea noastra, in Mumbai autoritatile se mobilizeaza in lupta contra poluarii fonice si adopta masuri care sa suprime instinctul soferilor de a claxona.

Ieri, 7 aprilie 2008, a fost "Ziua oficiala fara claxon" in Mumbai, soferii fiind presati sa nu foloseasca "instrumentul" sonor pentru a comunica cu ceilalti participanti la trafic. Aproximativ 2000 de voluntari au patrulat orasul cu pancarte in maini care ii avertizau pe soferi de folosirea inutila a claxonului.

Politistii s-au alaturat initiativei si au taiat amenzi tuturor celor care nu au respectat "Ziua fara claxon". Scolile de soferi amatori au fost si ele silite sa se alature efortului autoritatilor, politia indemnandu-i pe instructori sa inspire elevilor un simt de utilizare rationala a claxonului.

Mijloacele mass-media au ajutat si ele la promovarea "Zilei fara claxon". Autoritatile indiene au ales data de 7 aprilie pentru a coincide cu Ziua Mondiala a Sanatatii, in intentia de a trage un semnal de alarma asupra poluarii fonice care afecteaza starea de sanatate a indivizilor.

Motivul pentru care soferii folosesc in mod excesiv claxonul este indisciplina in trafic creata de faptul ca ceilalti participanti nu semnalizeaza la schimbarea directiei.

La toate acestea se adauga si animalele care circula in voie pe strada incurcand circulatia.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru