Salonul Auto de la Geneva 2018

Kia Optima facelift: modelul coreean primește două motoare noi de 1.6 litri și un design revizuit

Publicat Marti, 27.02.2018
de Petre Barac
Comenteaza 9
Kia Optima facelift: modelul coreean primește două motoare noi de 1.6 litri și un design revizuit - Poza 1
Kia Optima facelift: modelul coreean primește două motoare noi de 1.6 litri și un design revizuit - Poza 2
Kia Optima facelift: modelul coreean primește două motoare noi de 1.6 litri și un design revizuit - Poza 2
Kia Optima facelift: modelul coreean primește două motoare noi de 1.6 litri și un design revizuit - Poza 2
Kia Optima primește un facelift cu schimbări atât la designul exterior, cât și la interior. Modelul coreean beneficiază acum de două motoare noi de 1.6 litri, respectiv diesel și benzină.


Kia a anunțat marți primele informații cu privire la Optima facelift, o actualizare pentru modelul ce va fi prezentat publicului cu ocazia Salonului Auto de la Geneva care va începe în 6 martie.

Cu vânzări record anul trecut în Europa, Optima se laudă cu noutăți la nivel de design interior și exterior, precum și cu tehnologii de ultimă generație.

Kia Optima facelift - date esențiale:

● Modelul a primit două motorizări noi de 1.6 litri fiecare. Propulsorul diesel 1.6 CRDi dezvoltă 136 CP și 320 Nm, fiind echipat și cu sistemul Selective Catalytic Reduction (SCR) pentru reducerea emisiilor. Noul motor pe benzină 1.6 T-GDi vine cu 180 CP și este oferit alături de o transmisie cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

● Coreenii au introdus un nou selector Drive Mode cu posibilitatea ca șoferii să aleagă între modurile Eco, Comfort, Sport și Smart. “Smart Mode” este creat astfel încât să anticipeze nevoile șoferului și să aleagă automat între Eco, Comfort sau Sport.

● La exterior, Kia Optima facelift a primit o nouă bară de protecție frontală, stopuri LED actualizate și o revizuire a farurilor și luminilor de ceață.

Coreenii au introdus și o nouă nuanță exterioară Runway Red. În plus, designul jantelor de aluminiu de 16, 17 și 18 inch a fost regândit.

● La interior, găsim un nou design pentru volan și consola centrală. Au fost introduse 6 noi culori ambientale pentru planșa de bord și portiere: de exemplu, verde pentru modul Eco și lumini roșii pentru Sport.

● Kia a anunțat modificări și la designul versiunilor Optima GT și Optima GT Line, printre care lumini de ceață LED, jante noi de aluminiu de 18 inch sau evacuare restilizată. Pentru interiorul acestor versiuni, clienții au posibilitatea să aleagă între tapițerie din piele roșie cu elemente negre sau piele neagră și cusături roșii.

● Optima facelift va fi disponibilă cu o serie de sisteme de asistență precum Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), Driver Attention Warning (DAW), Forward Collision-avoidance Assist (FCA) with pedestrian recognition sau Lane Keeping Assist (LKA).

● La nivel tehnologic, modelul coreeean se laudă cu un nou sistem de infotainment cu ecran de 7 sau 8 inch, navigație, Apple CarPlay sau Android Auto, alături de noul sistem de camere Around View Monitor (AVM).

Via Kia

 


Comentarii (9)

  • @Automarket
    Ati incurcat putin motorul diesel cu cel pe benzina

    http://www.autoexpress.co.uk/kia/optima/102758/kia-optima-gets-fresh-facelift-ahead-of-geneva
    7 1
  • @Automarket. Ai dreptate, am corectat eroarea. Mulțumesc pentru atenționare!
    8 3
  • someone
    deci optima 2018 va inlocui " vechiul " diesel de 1.7 cu acest nou 1.6
    4 1
  • La pretul de achizitie,este un "best-buy" avand in vedere dotarile,aspectul,performantele,GARANTIA etc.Am condus vechiul model in jur de 3000 de km si nu este cu nimic mai prejos decat competitorii direct chiar daca unii tind sa zica ca "este o panarama/tigaie/mizerie/chinezarie de KIA".

    Cine nu ma crede,configurati o Optima full option si apoi ce competitor direct vreti(motorizari/dotari asemenatoare) si o sa vedeti ca pretul KIA este - mai mic sau egal - cu cel al competitorului direct.Apoi intrati pe o platforma de vanzare masini si cautati o Optima second-hand si comparati-o cu un competitor direct(din nou,motorizari/dotari ,an,numar de km si pret initial de achizitie asemanatoare) si o sa vedeti ca o sa coste cu 15-20% mai mult,chiar daca pretul initial a fost mai mic si asta explica foarte multe.
    5 1
  • @Mascarici/MAFIA
    @user001 Bine ai revenit printre noi, desi nu ti-am dus dorul.
    0 1
  • Bine te-am "regasit".Imi pare rau pentru tine ca tot la nivelul de primata neevoluata esti.
    3 1
  • @Mascarici/MAFIA
    Te uiti in oglinda cand le scoti?
    0 2
  • IQ 75,glume pe masura.Recunoaste ca ti-a luat ceva sa te gandesti cum sa "mi-o intorci" dar glume dinastea aud la prescolari.
    1 1
  • @Mascarici/MAFIA
    Daca auzi glume la prescolari, inseamna ca stai printre ei. Probabil ca sunt insa colegii tai de salon si va credeti toti copii. Am observat cu totii ca ai luni cand dispari de tot. Camasa de forta si izolarea sunt bune si ele, insa poate iti fac pana la urma o lobotomie. Ar face un serviciu tuturor.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru