Jaguar XKR-S Cabrio - cea mai puternică decapotabilă din istoria britanicilor

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.11.2011
Jaguar a dezvăluit astăzi primele imagini şi informaţii ale noului XKR-S Cabrio, cea mai puternică versiune a decapotabilei britanice, înzestrată cu 550 de cai putere.

Esential

550 de cai putere oferă noul XKR-S Cabrio.
4.2 secudne îi sunt necesare noului XKR-S Cabrio pentru a atinge 100 de km/h.

Cu o zi înainte de deschiderea oficială a Salonului de la Los Angeles, Jaguar publică primele imagini şi informaţii oficiale ale noului XKR-S, versiunea de performanţă a decapotabilei sale. Descris ca fiind cel mai rapid şi mai puternic Jaguar decapotabil din istorie, XKR-S cabrio propune publicului o ecuaţie interesantă, similară cu cea a fratelui coupe.

Modelul adoptă acelaşi motor V8 de 5.0 litri, ajutat de două compresoare Roots şi de două intercoolere să dezvolte un total de 550 de cai putere şi un cuplu motor de 680 Nm. Resursele sunt canalizate punţii spate prin intermediul unui diferenţial activ şi pot accelera modelul de la 0 la 100 de km/h în doar 4.2 secunde. Performanţa este una impresionantă, având în vedere că decapotabila cântăreşte nu mai puţin de 1880 de kilograme.

Capabilă de o rigiditate torsională de 16.500 de Nm/grad, decapotabila a putut prelua suspensia coupe-ului şi adopta un set de amortizoare ceva mai sportive. Geometria suspensiei spate şi direcţia au fost revizuite.

Mike Cross, responsabil de integritatea noului model şi de dezvoltarea şasiului, a declarat: "Pentru că XK a fost destinat a fi un model decapotabil încă de la început, rigiditatea sa structurală este foarte mare.

Acest lucru ne-a permis să adoptăm setările suspensiei sportive a coupe-ului pentru a crea o decapotabilă fără compromis."

Comentarii (1)

  • nu multi isi pot imagina ce inseamna acei 16200Nm/grad ... deci:

    Daca iei sasiul si il prinzi intr-o menghina (puternica :P ), in dreptul unei roti, poti atarna o grutate de 5tone (cinci tone .. 2bucati BMW X5 ;) ) de roata opusa iar sasiul se va deforma cu un grad ... acel grad inseamna in schimb o deplasare de 5cm a punctului de aplicare a fortei respective.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru