Acesta e cel mai puternic Seat creat vreodata!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 13.04.2008
Seat Leon Copa Edition scoate 285 de cai si 360 Nm, urmand sa coste 38.500 de euro si sa fie produs in doar 55 de exemplare.

Esential

285 de cai putere scoate Leon COpa Edition, cel mai puternic Seat creat vreodata.
38.500 de euro costa fiecare dintre cele 55 de exemplare ale editiei speciale limitate Seat.

SEAT devine din ce in ce mai sportiv. Dovedind cu adevarat faptul ca marca spaniola este vazuta ca un soi de pepiniera sportiva a Grupului Volkswagen, divizia germana Seat a prezentat in acest weekend, cu ocazia startului intr-un nou sezon al competitiei Leon Supercopa, un exemplar al celui mai puternic Leon creat vreodata. Se numeste Leon Copa Edition, va fi produs in doar 55 de exemplare si are la baza un motor turbo FSI de 2.0 litri care dezvolta 285 de cai putere si 360 Nm, mai mult chiar si decat versiunea de curse a lui Leon, care scoate doar 340 Nm.

Performantele dinamice sunt excelente: viteza maxima de 245 km/h si 0-100 km/h in doar 5.9 secunde in conditiile in care, spun dezvoltatorii modelului, consumul mediu mixt este de doar 8.3 litri/100 km.

Leon Copa Edition a fost dezvoltat pe baza versiunii sportive Leon Cupra si vine in serie cu sistem de suspensii Eibach, cu un pachet de frane regandit, cu kitul de caroserie Seat Sport Racing si cu jante negre de 18 inch din aliaj.

Pretul celui mai puternic model care a purtat vreodata sigla Seat pe frontispiciu este reflecta toate cifrele de pana acum: 38.500 de euro. Insa la cum arata si la ce poate masina, cele 55 de exemplare se vor vinde, spunem noi, ca painea calda.

via | Lycos.de  

Comentarii (22)

  • sunt curios daca o sa ajunga un astfel de exemplar si in Romania
    0 0
  • nu cred
    deobicei oamenii cu gusturi n-au bani de d-alea :(dovada toate m3-urile ruginite si q7-urile cu clantzele din aur care le vezi pe strada :|
    0 0
  • ajunge
    e posibil sa ajunga si la noi ce nu stiti ca avem si noi pasionati nostri cu banii :)
    0 0
  • eu
    eu lam comandat astept sal aduca :)))
    0 0
  • alex_sorel
    super belea !!
    super tare ..e belea masina ..ce sa zic dar si 40 mii E :P...la astept e frumoasa rau ..
    0 0
  • alex_sorel
    fii sigur
    In RO nu stiu daca chiar o sa aparat dar le ce masini sunt in B ...astea sunt de implutura sincer...masini de sute de mii de E...deci asta e asa :P pe labga McLaren..lamgo .si restul ;)
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Trist
    Am un tovarash care are un Golf5 1.9TDI confortline ... si ce crezi ... Cd playeru e la fel :))
    0 0
  • subiektiv
    Trebuie sa fii super pasionat de Seat si mai ales Leon...daca nu esti fan al acestei maisini...trebuie sa fii tampit..sa cumperi asa o teapa comerciala...sa dau pe 285 de cai 38500 euro model de baza...ka daca.vrei sa mai pui kestii mai misto..sigur sunt trecute la optionale..si nu fac parte din banii astia...E o kestiune doar de gust...va plati prostul care are pata pusa pe Leon...cine este obiectiv..insa...daca o va cumpara..ca pune probabil in calcul si ca e cel mai tare Leon...si alte prostii...si atunci..sa fie rezonabil pretul platit..Nu am nimik ku Leon...kiar ma bukura...ka sunt din ce in ce mai aktivi..si in sporturile ku motor..sunt misto..Leon-urile..mai ales TDI-urile..bravo lor!...eu sunt benzinar...convins..
    0 0
  • 10 lei
    fanache esti prea putin informat ! Copa edition are ca pachet de "baza" ceva mai multe optionale decat un Cupra obisnuit (vezi in articol:Leon Copa Edition a fost dezvoltat pe baza versiunii sportive Leon Cupra si vine in serie cu sistem de suspensii Eibach, cu un pachet de frane regandit, cu kitul de caroserie Seat Sport Racing si cu jante negre de 18 inch din aliaj.), un cupra are ceva mai multe optionale in pachetul de baza fata de un Sport Up , un Sport Up ceva mai multe decat un Sport sau Refernce (daca ti-ai fi cumparat vreodata o masina noua ai fi stiut toate astea)asa ca sa ne precizezi si noua ce maisna la puterea si optionalele asta iti gasesti la 40 mii eu
    0 0
  • auzi la asta
    In primul rand, daca citeati bine dle. Ena"k"e, vor fi produse doar 55 de exemplare. Asta inseamna ca e o editie si fiti sigur ca nu are varianta de baza :). In al doilea rand, unde ati invatat sa scrieti? Daca doriti sa va impartasiti parerile subie"k"tive va rugam sa scrieti in limba romana, daca nu mars pe MIRC.
    0 0
  • masina este intr-adevar full! nu mai ai ce sa pui pe ea , 10 lei mai exista si un FR !cupra are mai multe optionale decat un FR...
    0 0
  • EEEE,APARE SI LA NOI!!!
    asa au zis si d SLR la inceput, ca sunt doar p comanda speciala si nu au nici o sansa sa ajunga in Romania.Apare si la noi , inainte sa aibe vre-un spaniol.
    0 0
  • anonim
    Cupra
    Am fost cu un cupra... si am ramas uimit. Motor 2.0 -240 de cai, eram in spate si la peste 2500 de rotatii te baga in bancheta, cu greu te tii drept, deci modelul acesta va dati seama ca rupe soseaua. Bineinteles ca nu la noi, ca la noi nu sunt sosele...
    0 0
  • Nashoo
    E frumos
    Poa' sa zica cine ce vrea, dar e frumos...rau! Din punct de vedere estetic, nu am ce sa reprosez, performantele sunt in raport cu pretul.
    0 0
  • Dragutz!
    Dragutz,imi plac leon'ii in general,dar la banii astia cea mai buna optiune este un Mitsubishi Evo (nu X,banuiesc ca e mai scump) sau un Impreza Sti.More power,more fun,better sensations! Parerea mea! Peace!
    0 0
  • ...
    Da frate, cel mai puternic seat de serie poate :) Ca va dati seama ca sunt si impatimiti sau tunneri care le ridica mult mai mult puterea...
    0 0
  • steveo
    tare
    eu zic ca merita banii mai ales ca i limited edition....look super ok, numai consumul ala de 8,3 litri la 100 de km ma face sa zambesc un pic ironic :)
    0 0
  • cristi
    merita
    mereu ne-au uimit cei de la seat cu masini din ce in ce mai sportive,iar interiorul este pur si simplu genial.salutare!
    0 0
  • Bai e cam veche stirea
    Salut domnu' redactor, stirea e cam veche parca? Vreo cateva zile are si era scrisa de un coleg de-al dvs. Ati ramas fara inspiratie si-o trimiteti acu ca newsletter? Nu de alta da e cam ciudat sa fie main-ul din ziua respectiva o stire de acu cateva zile. Spor acolo totusi.
    0 0
  • teapa
    teapa de masina,costa foarte mult, la banii astia iti iei altceva. cine a mers cu un seat loen va sti ca nu merita masina mai mult de 10.000euro. asta e
    0 0
  • pentru ki-ki
    leon?
    pentru expertu de kiki...care sigur nu s-a urcat VREODATA IN VIATA LUI intr-un seat...du-te expertule la o reprezentanta...si fa si tu un test-drive...cu orice seat...orice model de-acolo...si pana la urma :(nu ca as avea ceva cu dacia) te asigur ca nu ai mai vrea sa-ti cumperi tu logan 1.6 16 v sa dai peste 10000 eur pe el...cand poti sa-ti iei ceva care sa-ti placa,si dupa care s-or uita persoanele la semafor...
    0 0
  • LilShaq
    pentru "leon?" sau "pentru ki-ki"
    Draga expert... oi fi tu fan SEAT, dar lasa-ne. nu zic ca leon e o masina proasta. dimpotriva. dar nici chiar "orice model, orice seat". am mers eu cu un ibiza de 1.2 parca pana in Leipzig si inapoi si mi-am jurat ca in viata mea nu mai conduc asa ceva. si Loganul 1.6 se infige mai bine. nu ca as fi eu fan Logan, pt k nu sunt. si off-topic: cred ca Renault a dat o mare lovitura de imagine cu Loganu' asta, ca toata lumea il pomeneste de cand a aparut :)) publicitate gratis, tata! lege de marketing.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru