Aston Martin a creat primul sau autobuz

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.12.2008
Designerii Aston Martin au dat nastere unui autobuz care ar urma sa inlocuiasca legendara aparitie supraetajata de pe strazile Londrei.

Atunci cand te plictisesti de creat masini sportive de lux incepi sa te gandesti la autobuze. Este exemplul echipei de design Aston Martin care, fie ca va vine sa credeti sau nu, a dat nastere unui autobuz, care ar urma sa cutreiere strazile Londrei incepand cu 2011.

Echipa condusa de Marek Reichman, designerul sef Aston Martin, a luat parte la un concurs de design care avea sa nasca un inlocuitor pentru Routhmaster, celebrul autobuz supraetajat de pe strazile Londrei. Conceptul castigator, creat si cu ajutorul arhitectilor de la Foster and Partners, este foarte manevrabil, nu emite CO2, functioneaza cu energia produsa de o serie de panouri solare amplasate pe acoperis si are o podea din lemn.

Desi nu aduce foarte mult cu modelele care ies de obicei de sub creionul designerilor Aston Martin, autobuzul destinat locuitorilor Londrei promite o revolutie tehnologica in domeniu.

Una din imaginile alaturate ilustreaza schita originala a designerilor Aston Martin in timp ce prelucrarea digitala apartine celor de la iMotors, care si-au imaginat cum ar fi trebui sa arate de fapt autobuzul daca ar fi imprumutat filosofia de design a constructorului britanic.

via | iMotor

Taguri: Aston Martin

Comentarii (7)

  • Chix
    sau kitsch poza asta?
    0 0
  • sunshine64sm
    Atunci când te plictiseşti de creat maşini sportive de lux...
    _Cum se spune corect... hardughia aia e un jeg, sau hardughia aia e jegoasa ?! Pentru ca ambele variante sînt valabile. Chiar aşa gusturi ciudate au londonezii ?! Şi de fapt, dacă mă uit mai bine la titlu, e vorba totuşi de un celebru producător de maşini. Mirare mare. De ce ? De ce o început să facă otobuse ? Bănuiesc că răspunsul e cît se poate de intuitiv: de aia...
    _De aia, pentru că se pare că o cam dat kix cu maşinile de lucs, şi acuma ca să nu treacă la faza de faliment, or zis că mai bine facem şi otobuse. Mîne poate or ajunge să facă şi veceuri pe patru roţi. E de-a dreptul jenant. Tare ciudată mai e şi criza asta. Se pare că scoate la suprafaţă totuşi nişte adevăruri, care erau bine ascunse, sub tot felul de reclame şi anunţuri pompoase de maşini bengoase şi restul...
    _Si dacă tot are podea de lemn, designerii ceia super-idioti mai bine ar găsi o variantă folosită în epoca de piatră a lui Flinstone: troaca să fie împinsă chiar de pasageri, atuncea chiar ca nu ar avea emisii de co-doi..
    0 0
  • claudiu
    @sunshine64sm
    Ba, tu chiar n-ai alta treaba decat sa comentezi pe site-ul asta? Pe langa faptul ca habar n-ai sa scrii romaneste, mai vorbesti si prostii (vezi articolul cu Solberg). Te rog eu frumos, du-te si tu, cauta o fatuca, daca nu gasesti nimic disponibil poti sa si platesti una, si scapa dracu de frustrarile astea..
    0 0
  • Daca nu luam in considerare dimensiunile, vehiculul din imagine nu prea arata a autobus. Si chiar daca il luam ca autobus, nu o sa se potriveasca niciodata pe strazile Londrei mai bine decat clasicul model.
    0 0
  • prudentul
    propulsia?
    Desigur, având în vedere clima britanică, renumită pretutindeni pentru lipsa norilor şi numărul record de zile însorite pe an, panourile solare sunt cele mai recomandate.

    Aş sugera proiectanţilor de la Aston Martin să se concentreze doar pe maşinile lor (spectaculoase, nimic de zis) şi să lase elucubraţiile autobuzistice la o parte.
    0 0
  • Kolegu
    WTF
    Mi-se pare o aberatzie ca scoateti poze phoshopate ca si concepte ale anumitor case de productie ... da-ti un search pe Google Iacoski Opel Calibra 2 ;)) si poate il vedem ca stire pe Automarket
    0 0
  • Si Roman Brasov va produce masini sport?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru