Cele mai scumpe locuri de parcare din lume

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.07.2008
Londra, Sydney si Hong Kong au cele mai scumpe locuri de parcare din lume. In Londra un loc ajunge la 733 euro pe luna.

Esential

733 de euro pe luna costa un loc de parcare in zona centrala a Londrei.
96 de euro e luna costa un loc de parcare in zona centrala din Bucuresti.

Colliers International a efectuat un studiu mai putin obisnuit dar in acelasi timp extrem de interesant pentru fenomenul auto.

Compania de consultanta a realizat un top al celor mai scumpe parcari din lume, plecand de la consultul costurilor unui loc de parcare din diferitele zone ale marilor orase ale lumii.

Asadar, primul loc a fost ocupat de catre zona centrala a Londrei, unde un loc de parcare costa in medie circa 733 de euro pe luna. Locul doi este ocupat, in mod suprinzator, de o alta zona londoneza. Este vorba de West End, unde un loc de parcare costa 714 de euro pe luna.

Evadam de pe Batranul Continent si mergem in Australia, unde gasim cel de-al treilea pret in topul celor mai scumpe parcari. Un loc de parcare in Sydney costa 486 euro. Se pare ca Australia este o tara extrem de scumpa in ceea ce priveste locurile de parcare.

Spre exemplu, Brisbane ocupa locul 5 in acest top, Perth locul 8, iar Melbourne locul 11. In Asia, orasul cu cele mai scumpe parcari este Hong Kong, care ocupa si locul 4 la general cu o medie de 467 de euro.

Din top zece mai fac parte orasele New York (locul 5), Stockholm (locul 9) si Dublin (locul 10).

Conform studiului Colliers International, Bucuresti este printre cele mai ieftine orase in ceea ce priveste un abonament lunar pe un loc de parcare.

Media pentru capitala Romaniei este de 96 de euro pe luna, aproximativ acelasi nivel cu Tirana, capitala Albaniei, si Riga, capitala Letoniei, dar mai ieftin ca in Sofia, capitala Bulgariei, unde un loc de parcare in centru costa 168 de euro pe luna.

Via |  Colliers International

[poll]121[/poll] 

Comentarii (13)

  • Traian
    ...tie cand ti-au dat drumu de la ospiciu?
    0 0
  • Acidman
    pt George
    George, ai o problema...
    0 0
  • constanta
    lanaga tomis
    Apropo de locuri de parcare.Undeva langa Tomis, mai exact langa cafe BETA, o ora de parcare costa 50 de mii de lei , 24 de ore 1,2 mil, si 30 de zile costa 36 de mil , asta insemnand aproximativ 1000 de euro , au cam trecut cu vederea a :)))
    La noi e mai cu motz:))
    Numai bine, veniti la mare... in parcare
    0 0
  • Langa Burj Al-Arab in Dubai oare cat o costa un loc de parcare:-?
    0 0
  • te doare???
    pana si in Medgidia un loc de parcare e 1 ron/ora...1 luna= 720 ron....200 de euro si tu zici ca in Bucuresti e doar 96??? esti naiv bai baiatule
    0 0
  • ciprian
    Omul zice clar: un abonament lunar, nu e vorba de locurile alea care se platesc la ora
    0 0
  • emilian
    preturile din descriere cred ca se refera la abonament(in caza in care stiti ca exista asa ceva),si nu la taxa de parcare/ora inmultita cu numarul de ore dintr-o luna... Deci,pt cei destepti:ia recalculati(daca stiti cat ii un abonament)... Oricum,mi se pare foarte scumpe locurile de parcare,ca sa nu mai zic ca sunt "FOARTE DE-ACORD" cu parcarile platite...de-aia platim impozit,taxa drumuri,etc??? Am si eu i intrebare retorica: cati ani mai trec pana pune taxa pe O2(oxigen),pe aer?Daca banuieste cineva,sunt foarte curios...:)
    0 0
  • salarii
    Evadam de pe Batranul Continent si mergem in Australia, unde gasim cel de-al pret in topul celor mai scumpe parcari
    traducerea in ronana cine-o face ?
    0 0
  • lome....
    fratilor...am platit in italia (mai exact in Portofino...!!)25 euro ora...si pe aia nu-i doare capu cat stai acolo...va las sa faceti voi calculele..:D...bay bay.
    0 0
  • jazzboy
    aro palace
    la hotel aro palace in brasov este 5 ron ora non-stop oricand..1000 de euro pe luna.... si pe soare...
    0 0
  • intamplarea face ca West End este centrul Londrei.
    0 0
  • Bagaretu
    Care e problema??
    Nu mai parcati masinile la Londra!!
    0 0
  • reddogradumtl
    locul5
    pana la urma ce oras e pe locul 5: Brisbane sau New York???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru